3 brancher der forandres af digitaliseringen

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Disruption, tranformation og big data. Det flyver hurtigt rundt i luften med varme buzzwords, når danske konsulenter og medier skal tale om markedsudviklinger og opbrud i diverse markeder. Skal man tro dommedagsprofeterne, er alle brancher i overhængende farer for at blive fundamentalt forandret, når først teknologi og digitaliseringen ruller ud over markedsvilkårene. Præmissen for profetierne er, at teknologiske udviklinger ikke skyer hverken normer eller regler på etablerede markeder, men blot gør alle processer nemmere, hurtigere og billigere. Og selvom der er mange buzzwords og tomme løfter, som kastes rundt i mediebilledet lige nu, så er der eksempler på brancher, som lige nu gennemgår en markant teknologisk udvikling, som ændrer spillereglerne markant. Digitaliseringen.dk har fundet tre eksempler herpå.

Advokaterne forandres

Lige så længe, der har været modstridende interesser mellem mennesker, har der været advokater, som skulle mægle interesser og håndtere konflikter. Så der er for alvor tale om forandring af en af samfundets grundpiller, når digitaliseringen ruller ind over advokatbranchen. For virksomheder som danske Nem Advokat har taget digitaliseringen til sig, og har rykket på både pris og proces for mange af de helt klassiske arbejdsopgaver for advokaterne. Man kan her læse om, hvor de har digitaliseret alt arbejdet forbundet med klassiske boligadvokater.

Transportsektoren pilles ved

Selvkørende og eldrevne biler har længe været forbeholdt sci-fi film med Tom Cruise og Harrison Ford, men inden for ganske få år, er det virkelighed, og lige nu er det ikke de klassiske bilproducenter, som fører i kapløbet. Firmaer som Tesla og Google er milevidt foran virksomheder som Nissan, General Motors og andre, som ellers er kendt som de førende producenter af fremtidens biler. Men netop nu sker der uendeligt meget på markedet – særligt efter at Tesla har annonceret en eldreven og selvkørende lastbil – en branche, som for alvor har hvilet på laurbærerne.

De finansielle markeder er ikke, hvad de har været

Bitcoins, kryptovalutaer, blockchain teknologi. De finansielle markeder er for alvor under forandring. 2017 blev året, hvor bitcoins værdi skød gennem loftet og ud i stratosfæren, men begyndelsen på 2018 har vist, at de 100% digitale valutaer langt fra er sikker havn. Kina, Korea og Indien slår hårdt ned på handel med de nye valutaer, og det har resulteret i en halvering i værdien af f.eks Bitcoin, hvilket for alvor må gøre ondt på lykkejægere og first-movers. Det skal blive spændende at se, hvorledes markedet udvikler sig i den kommende tid.