A-kasser bliver mere og mere digitale

kontor

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis man har været vant til at være i arbejde, giver det sig selv, at det ikke er sjovt, pludselig at være arbejdsløs. At stå mellem jobs, hvis det ikke noget man selv har valgt, er en situation, som de færreste ønsker at stå i. Sker det så alligevel, at man mister sit arbejde og har brug for sin a-kasse giver det også sig selv, at man gerne vil have dette går så nemt og bekvemt som overhovedet muligt.

Tidligere var det meget sådan, at man mere eller mindre skulle møde op på sin a-kasse ugentligt for at vise, at man var i gang med at søge arbejde. Indenfor de senere år er en meget lang række af disse processer blevet digitaliseret og mere og mere kan klares med få klik fra sin computer. Desuden foregår langt det meste kommunikation også digitalt, hvilket både sparer tid og penge og gør sagsbehandlingen nemmere.

Digitale a-kasser

Der er også flere af a-kasserne der betegner sig selv som “digitale a-kasser”, hvilket eksempelvis indebærer, at alt foregår digitalt. Der er ingen breve og alt kommunikationen foregår digitalt. Det gør det hurtigere og naturlivis lettere at søge i korrespondancer, hvilket igen er med til at nedsætte sagsbehandlingstiden.

HK a-kasse er en af de a-kasser der kalder sig digitale og beskriver det således på deres hjemmeside. “Vi er en digital a-kasse. Det betyder blandt andet, at du får al post fra os i din digitale postkasse på Mit HK og at alle vores blanketter og øvrige dokumenter ligger digitalt på HK.DK.”

Udover at det er blevet nemmere og hurtigere at kommunikere, er der naturligvis også hele det miljømæssige hensyn. A-kasser har tidligere sendt millioner af breve til deres kunder, og dette papir er naturligvis sparet ved at de er blevet digitale.

Hvis du ikke er medlem af en a-kasse kan du finde en oversigt over dem her.

Skriv en kommentar