Advokater: Digitaliseringen tager opgaverne fra os

3 marketings værktøjer som du bør kende

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Advokater er en faggruppe, som langt de fleste har stiftet bekendtskab med i deres liv. Det behøves langt fra kun være i forbindelse med kriminalitet, hvor forsvarsadvokater og anklagere optræder, men kan for såvidt også være ved noget så fredeligt som et huskøb, hvor det er en boligadvokat, der kommer ind i billedet. Det kan også være i forbindelse med uheld, hvor man måske har brug for en erstatningsadvokat. Faktum er dog, at mange ofte mener, at advokater er dyre og subjektivt set, er det vel også korrekt – en advokat kan hurtigt koste op mod 2.000 kr. i timen. Derfor er der mange der søger ud af boksen for at finde alternativer, der er billigere – det bliver måske muligt nu, hvor digitaliseringen tager mere over – en begejstring som de færreste advokater deler.

Det er nemlig sådan, at hver tredje advokat mener, at deres opgaver indenfor en overskuelig årrække vil være overtaget af digitale systemer. Denne påstand bakkes op af en undersøgelse blandt 1200 advokater, hvor 29% af de adspurgte mener, at deres nuværende arbejdsopgaver er helt eller delvist erstattet af digitale tjenester inden for de næste fem år.

71% afviser det dog blankt. Det er især erhvervsadvokater, der mener, at de vil miste opgaver til teknologien inden for fem år. Konkret er det opgaver der involverer processer indenfor udformning og gennemgang af aftaler, research, kontakt til domstole og information til klienter der overtages helt eller delvist af computerteknologi. De rent regnskabsmæssige opgaver er ligeledes noget, der vil blive overtaget – her er teknologien så langt fremme at der er tale om ganske få år.

Der er dog også skepsis og spore, da flere advokater ikke mener, at deres, og mange juristers arbejde, på nogen måde kan erstattes af digitale tjenester, da det juridiske arbejde er kompliceret og krævende, og derfor som regel ikke giver enslydende og overordnede svar. Problemstillingerne er med andre ord individuelle. – de selv samme personer mener også, at det kun vil give flere problemer at overlade det juridiske arbejde til digitale tjenester.

Skriv en kommentar