App mod tandlægeskræk

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvert år bliver vi mere og mere digitaliseret i stort set alle henseender. Der er snart ikke noget, der ikke længere har en eller anden digital dimension. Et af de steder hvor digitale hjælpemidler nu også har fundet vej, er i kampen mod tandlægeskræk, hvor en app skal afhjælpe med fobien, der i langt de fleste tilfælde ikke har et rationelt afsæt.

2 ud af 5 danskere er bange for at gå til tandlægen, og hver tiende er så bange at de helt bliver væk, da de ikke tør sætte sig i stolen af den ene eller anden grund. Dette er en sundhedsfarlig bombe under vores system, da tænder spiller en væsentlig rolle i vores sundhed.

En app ved navn cope it, skal forsøge at hjælpe danskere af med skrækken og få dem til at gå til tandlægen, det er en række øvelser og spørgsmål der skal afhjælpe problemet, men det er dog ikke alle tandlæger det bruger det. Tandcity der er en tandlæge på Østerbro, er eksempelvis ikke med i cope it, men forsøger at hjælpe på mere traditionelle metoder.

Generelt ser vi dog flere og flere apps, der skal hjælpe med problemer som disse, uanset om det er tandlægeskræk, højdeskræk eller noget tredje.

 

Skriv en kommentar