Bredbånd TV & Fibernet TV

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De seneste års udvikling inden for bredbånd, har gjort det muligt at modtage fjernsynskanalerne og TV-pakkerne igennem bredbåndsforbindelsen. TV-pakker som du tidligere kun kunne få igennem kabel TV, fællesantenne eller parabol. Dette har åbnet muligheden for at stort set hele Danmarks befolkning, kan få adgang til de spændende TV-programpakker. Selv dem der bor langt fra bymidten.

Udbydere af bredbånds TV og Fibernet TV med priser

Bredbånds TV fås både igennem en almindelig bredbåndslinje, så vel som fibernettet. Der er forskellige udbydere, alt efter om det er almindeligt telefonistik der bruges i jeres hjem til Internet eller om det drejer sig om fiber. Du kan se hele listen over forhandlere af både bredbånds TV og fibernet TV her.

Hvordan fungerer bredbånds TV?
Brebånds TV er som sagt levering af TV-signalet igennem de allerede eksisterende telefonkabler eller igennem fibernet, som du i forvejen bruger til fastnettelefoni og Internetmodtagelse.

Du bruger med andre ord din aktive Internetforbindelse til at streame indholdet fra din udbyder, den henter altså indholdet fra udbyderen.

Hvad kræver det af min bredbåndslinje?
De fleste udbydere af bredbånds TV er enige om en ting, det kræver minimum 1,5 mbit for at se bredbånds TV i høj kvalitet. Heldigvis har de fleste udbydere indbygget ned- og opjustering af kvaliteten. Men det betyder så samtidig, at du skal have en relativt hurtig bredbåndslinje for at se HDTV, faktisk kan du risikere at allokere helt op til 4-5 mbit af din bredbåndslinje, udelukkende på TV. Skal du have tilknyttet flere fjernsyn og ses der fjernsyn på flere TV samtidig, vil der blive brugt en større mængde af den totale bredbåndslinje. Vi anbefaler derfor altid at man som minimum vælger en 5-10 mbit linje, helst 10 mbit, hvis man ønsker at gøre brug af bredbånds TV.

Men bare rolig, du behøves ikke gøre dig for mange tanker omkring båndbreddemængden, supporten vil altid hjælpe dig i forhold til om linje er hurtig nok. De får nemlig intet ud af en kunde, der ikke kan se det TV de betaler for.

Hvad koster det at få bredbånds TV?
Priserne på bredbånds TV varierer utroligt meget, det kommer helt an på hvilken Internetlinje du har eller allerede ønsker. Men fælles for bredbånds TV er at det som ofte er et super billigt alternativ, da du ikke betaler meget udover prisen for selve dit bredbånd. Har du for eksempel fællesantenne eller er på kabel TV, vil du i de fleste tilfælde kunne opnå store besparelser ved at ligge det hele hos et selskab, hvor din TV pakker bliver sendt igennem din Internetlinje.

Kan være bekosteligt med flere TV
En af de største ulemper ved bredbånds TV er at der bliver trukket enorme ressourcer på dit bredbånd, hvis du har slået flere fjernsyn til, der alle streamer TV-indhold igennem din Internetlinje.

Ved nogle udbydere af IP og bredbånds TV, er det slet ikke muligt at køre med flere TV, hvorimod andre udbydere tager ekstra betaling for en ekstra modtager. Nogle udbydere tilbyder kun TV igennem et stik og herefter skal der åbnes op for adgang igennem de andre, mod et gebyr, det er dog heldigvis langt fra alle udbydere der kører med denne strategi.

Bredbånd og fibernet TV er altid digitalt
Modtager du tv via fiber eller bredbånd er din tv modtagelse fuldt digital. Over fiber eller bredbånd sendes udelukkende digitale tv signaler. I forbindelse med installationen har du fået opsat en digital modtagerboks, der omsætter signalet, så det kan vises på dit tv apparat.

Skriv en kommentar