Dem kan du stole på online

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Nethandel bliver ved med at storme frem, og der er stort set ikke nogen danskere, der ikke handler på nettet. I første halvår sidste år blev det alene på nettet handlet for mere end 40 milliarder kroner og i alt blev der sidste år handlet for tæt på 90 milliarder kroner, hvilket vidner en smule om den store omsætning der sker i online butikkerne.

Hvor der er mange penge, er der desværre også folk der ønsker at svindle, og her er internettet opg online handlen bestemt ikke nogen undtagelse, tværtimod. Hver dag modtager politiet bunker af anmeldelser omkring svindel på internettet, hvor folk på den ene eller anden måde er blevet ramt af svindel.

En del af det foregår via phising mails og lignende, men der er desværre også stadig nogen, der oplever problemer med diverse webshops, enten ved ikke at modtage varerne men stadig betaler, eller at der bliver hævet penge uretmæssigt.

Generelt kan man slippe for det meste svindel ved brug af sund fornuft, når man handler på nettet. De færreste nok ville købe et fladskærm af en mand i en baggård – og den fornuft skal man bare have med online. Hvis man aldrig har hørt om butikken, og den virker suspekt, kan der være god grund til at droppe sit køb, eller i hvert fald overveje det en ekstra gang.

Noget af det man kan kigge efter, for at finde ud af hvem man kan stole på er “E-mærket”, som kun gives til webshops der er godkendt af e-handelsfonden. Så er en webshop e-mærket kan du være sikker på, at du er i trygge hænder.

Du kan læse mere om e-mærket her.

Skriv en kommentar