Det har aldrig været nemmere at låne penge

Det har aldrig været nemmere at låne penge

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det hele sker online i dag. Du kan handle dagligvarer. Du kan optage et lån. Der er snart ikke det, du ikke kan foretage dig på nettet. I en digital tidsalder, hvor det går enormt stærkt, er det om at holde godt fast som forbruger. For tilbuddene er mange, og folk kæmper om at få din opmærksomhed. Når vi taler om digitale løsninger eller i det hele taget opfindelser, handler det om at gøre noget nemmere og smartere. Små life hacks, der gør, at vi kan spare tid og økonomisere. Effektivisering. Robotter tager over for mennesker.

Tag fx lånemarkedet. Engang skulle du ned i din bank og tale med din rådgiver om at få et lån, hvis det var det, du ville. Du skulle måske endda tage fri fra arbejde for at nå derned i åbningstiden. Det kostede dig penge. Men sådan er det heldigvis ikke i dag. Bankerne har virkelig fået kamp til stregen af andre, der tilbyder kredit. Det har aldrig været nemmere at låne penge, da du kan gøre det online på ganske få minutter.

Sådan foregår det typisk

I og med det er blevet digitalt at låne penge – også i banken – følger der en høj grad af bekvemmelighed med. Når du ansøger om et lån, finder du først nogle sider, der tilbyder dig at låne. Du kan sågar finde sider, der sammenligner lån, så du kan se, hvem der har den bedste rente og pris på hele lånet. De skal faktisk skilte med, hvad det koster dig i rede penge at låne, eftersom det er vedtaget ved lov. Det er ikke længere tilladt kun at angive procenttal, da det for nogle forbrugere ikke er særligt gennemskueligt. Derfor er de dage nu forbi.

Når du har valgt et sted, du gerne vil låne, tager det kun få minutter at udfylde ansøgningen. Du skal have dit NemID parat, da det er det, der verificerer dig. Og det er det, som du også skriver under med, hvis du vælger at takke ja til tilbuddet. Du kan altid vælge at sige pænt nej tak og bare lade være med at skrive under. Intet er bindende, før du har skrevet under – og på den måde givet din accept.

Godkendelsen af dig som låntager tager få minutter, da det nemlig er automatiseret og derfor udføres maskinelt. Det er kun i få tilfælde, hvor det skal udføres manuelt af mennesker – fx hvis der er gået noget galt, eller ansøgningen ikke er udfyldt korrekt. Du vil kort efter få besked, om du er godkendt og kan låne de penge, du har søgt om. Så bliver det bare ikke nemmere. Et godt eksempel på, hvad digitaliseringen har gjort, er, at du kan sidde derhjemme klokken fire om natten og søge. Der er ingen åbningstider, og du kan gøre det, når det passer dig  – selv fra en øde ø. Bare der er internetforbindelse.

Skriv en kommentar