Det kommer DR’s spareplaner til at betyde

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Danmarks Radio, eller DR som de fleste nok kalder det, er en institution i dansk kultur og en ekstrem vigtig spiller i det store mediebillede. Det er også en virksomhed/organisation, som der er rigtig mange, der har en holdning til. Nogen er vilde med at betale licens og give 2500 kroner om måneden til Public Service, mens andre er væsentlig mere skeptiske.

Hvis man har fulgt en lille smule med i nyhederne og på alverdens hjemmesider, så er det nok ikke gået manges næser forbi, at DR er blevet underlagt nogle massive besparelser. De har for udsendt en spareplan med de ting de vil lave om, og de ting der bliver lukket ned for at spare de penge der er krævet.

Det betyder blandt andet lukning af op til flere radiokanaler, ligesom at DR K og DR2 bliver lagt sammen. Væk forsvinder en stor del af sporten, og det er slut med dækning af begivenheder som Tour De France og lingende. Ting der ellers er en del af public service begrebet, hvilket har fået nogle politikere til at afvise denne spareplan. På de menneskelige plan betyder det blandt andet, at 400 medarbejdere må vinke farvel til deres stilling hos DR.

Flere genudsendelser?

DR har tidligere (ikke helt sp meget mere), været udsat for en voldsom kritik af at have for mange genudsendelser, og det er da også naturligt at frygte, at der kommer til at være mange af disse i fremtiden, da de i sagens natur er billigere at sende, end at producere nyt eller købe nye rettigheder.

Det vil også betyde at der generelt vil blive produceret mindre indhold, og at der vil blive skåret ned på både livsstil, som ellers har mange seere, og fiktion, som vi er så kendte for i Danmark.

Der er naturligvis mange holdninger til disse spareplaner, Mette Grith Stage, der er blandt landet absolut mest kendte forsvarsadvokater (læs mere om hende her) udtaler eksempelvis til EB “ I den ideélle verden ville det være bedst for alle, hvis DR ikke skulle spare, for så kunne alle få deres behov opfyldt. Men det er naturligt, at en tung organisation som DR skal trimmes, når den er finansieret af vores allesammens penge. Det skal man også i alle mulige andre virksomheder.

Hvilket nok opsummere hele problematikken meget godt, alle vil gerne have at DR leverer høj kvalitet og masser af det, men når regningen for dette skal betales, at uenigheden større om, hvordan det skal foregå. Samtidig har der været flere sager med voldsomme lønninger på direktionsgangene i DR byen, hvilket ikke hjælper på opfattelsen i Hr og Fru Jensens dagligstue.

 

Skriv en kommentar