Digital modtager

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

For du kan modtage digitalt tv skal du have en digital modtager, der omsætter det digitale tv signal til et analog, der kan vises på skærmen. Den digitale modtager kan enten være en modtagerboks, som tv-signalet sendes i gennem på vej fra antennestikket til dit analoge tv apparat, eller et tv apparat med indbygget digital modtager.
I denne artikel kan du læse om modtager indbygget i tv apparatet

Du kan anskaffe dig et tv apparat med indbygget digital modtager. Du skal sikre dig, at modtageren svarer til måde, du modtager tv på. Modtager du via kabel tv er signalet et DVB-C signal. (Digital Video Broadcast – Cable). Der skal altså være en indbygget DVB-C modtager i tv apparatet.
Fælleantenne anlæg benytter normalt også DVB-C signaler, men der er enkelte der benytter DVB-T (T står for terrestisk – jordbaseret). Spørg bestyrelsen i din fælleantenneforening.
Mange tv apparater med indbygget modtager har både DVB-C og DVB-T modtager.

MPEG2 og MPEG4
Det er standarder for kompression af tv signalet (du kan læse mere om kompression af tv-signaler i artiklen: Kompression af tv signaler). Modtageren i tv apparatet skal understøtte den standard som signalet sendes i. For at gøre det hele en tand mere indviklet findes der forskellige specifikationer for MPEG4 standarden. I Danmark anvendes en fælles nordisk specifikation fra NorDig. Den er meddelt til producenterne af tv modtagere, og producenterne forventer, at der er apparater på det danske marked i løbet af efteråret 2008, der følger den MPEG4 specifikation, som er valgt i Danmark. Der sælges i dag MPEG4 modtagerbokse og tv apparater med indbygget modtager, men de følger ikke den specifikation, som er valgt i Danmark.
En MPEG4 modtager kan godt modtage MPEG2 signaler – men ikke omvendt.

Har du et tv med indbygget MPEG2 modtager, kan du tilslutte en MPEG4 modtager og på denne måde modtage kanaler i MPEG4 standarden.

Kortlæser
For at tv apparatet kan de-kryptere de krypterede betalingskanaler fra din tv distributør indeholder apparater en kortlæser, hvor du sætter programkortet fra tv distributøren ind. De forskellige tv distributører anvender forskellige krypteringssystemer.
EU har i et direktiv fastlagt, at tv apparater med en skærmdiagonal på over 30 centimeter (12 tommer) med kortlæser skal være indrettet således, at kortlæseren kan udskiftes, så du altid kan isætte en kortlæser, der passer til det krypteringsystem, som din tv distributør anvender.
Så husk, når du køber en ny fladskærm med indbygget digital modtager, at fortælle forhandleren, hvordan du modtager tv, og hvem din tv distributør er.

Skriv en kommentar