Digitale lånemugliheder gør det let og farligt at låne penge

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Internettet har naturligvis bragt uanede muligheder, der har gjort livet lettere for rigtig mange. Internettet har generelt gjort næsten alting lettere, og det gælder både på godt og ondt. For med alle de gode ting der er komme med en online tilstedeværelse, er der også ting som identitetstyveri, phising mails, ludomani og meget andet, som bestemt ikke har gjort livet lettere man derimod sværere. 

Et anden ting som internettet er fyldt med, er muligheden for at låne penge lynhurtigt. Der findes en meget lang række af udbydere i form af banker og diverse finansielle virksomheder, der tjener store summer af penge på at udlåne mindre beløb, til personer der står og mangler dem. Fælles for rigtig mange af stederne er, at renterne er ekstremt høje, og man kan hurtigt komme til at betale det lånte beløb flere gange, hvis man ikke kigger sig for. Det er ikke så meget større beløb, men de mindre beløb i diverse kviklån, der kan blive et problem, da det ofte er her renter er højest. Som du kan se på denne side om lån, er der stor forskel på renter.

Et kæmpe antal danskere er havnet i gældsproblemer og økonomiske situationer, som de ikke kan komme ud af på grund af disse lånetype. Der skal ikke mange klik til, før at man har nogle tusinde kroner stående på sin konto, hvilket hurtigt kan friste svage sjæle med hang til hurtige penge. Der er flere økonomer og forbrugereksperter, der mener at det skulle være ulovligt at annoncere for kviklån, da det er let at lade sig friste. Der har også tidligere været forslag om, at der skulle være en betænkningstid, så der typisk går omkring 12 timer fra man søger til man får svar. På den måde kommer unge eksempelvis ikke til at låne 5000 kroner fordi de skal i byen, eller har i hvert fald mulighed for at fortryde det.

Tidligere skulle man i banken eller lignende, og det kunne ikke klares digitalt. I takt med at flere og flere penge udlånes via digitale veje, er der også flere og flere unge, der låner penge. På sigt kan det blive et samfundsmæssigt problen, hvor mange flere end nu er optaget i RKI og lignende. Netop derfor er det vigtigt at der bliver sat ind på de digitale lånemuligheder, inden problemet vokser sig større

Skriv en kommentar