Digitale sygeplejeartikler kan redde liv

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er aldrig rart at være syg og være i en tilstand, hvor man har behov for ekstra hjælp for at kunne fungere optimalt i samfundet. Der gøres heldigvis hele tiden tiltag som hjælper dem som har brug for det. Disse tiltag kommer i høj grad fra innovationens side. Der bliver nemlig hele tiden opfundet nye remedier som hjælper mennesker som er syge, og mennesker som vil undgå at blive syge. Disse maskiner kan måle forskellige ting inde i kroppen, så man selv kan gøre noget for at rette op på det, eller man kan vise det til sin læge så han kan fortælle hvad man skal gøre.

Tilgængelighed

Produkter som blodtrykmålere og blodsukkermålere er ikke maskiner som man skal til lægen for at have adgang til, man kan derimod nemt købe dem selv. På den måde kan man have disse produkter liggende hjemme på sengebordet, så kan man tjekke sit blodtryk og sit blodsukker, hver gang man står op og går i seng. Disse redskaber fylder heller ikke det store. Man kan måske godt forestille sig, at det kræver en stor maskine for at få tjekket sit blodtryk, og en længere kemisk proces for at få tjekket sit blodsukker. Men videnskaben er altså nået så langt, at disse maskiner altså nemt kan være alle mands eje.

Pris

Når nu jeg skriver, hvor smarte og små disse maskiner er, forestiller man sig måske, at de koster det hvide ud af øjnene, men dette er bestemt ikke tilfældet. Man kan købe en blodtryksmåler til overarmen for kun 549,95 kroner og en blodsukkermåler for blot 100 kroner.

Kan vise konkrete symptomer

Vi kender det alle sammen godt. Vi begynder at føle os lidt mærkeligt til mode og lidt syge, på en måde vi ikke har følt før. Vi begynder at tjekke vores symptomer på nettet, og ifølge nettet har vi alle sygdomme i bogen. Vi ved dog endnu ikke om vi skal søge læge, og hvis vi tager derhen, ved vi måske ikke hvordan vi skal forklare hvad der er galt. Med disse smarte redskaber som fx blodtryksmåleren, har vi noget konkret data som vi kan vise vores læge, hvilket måske også vil kunne hjælpe ham på vej.

Apps

Denne udvikling indenfor sygeplejeredskaber, stopper dog ikke ved remedier vi kan bruge på kroppen. Denne udvikling har også fundet vej ind i vores mobiltelefoner via applikationer. Disse applikationer tilbyder hjælp til selvhjælp, hvilket vil sige, at applikationerne tilbyder os muligheden for at få informationer om vores kroppe og vores sygdom. En app hjælper fx astmatikere med at holde styr på, hvornår de skal skifte deres inhalator. En anden app kan hjælpe diabetikere med at holde styr på deres blodsukker, vægt, blodtryk og kolesteroltal. Disse apps gør det nemmere for patienterne at holde styr på deres sygdom, og mindsker risikoen for konsekvenser. Andre apps har den funktion, at man kan indtaste symptomer og få et bud på hvad der er vejen og så få af vide om man skal tage til lægen, eller blive hjemme.

Potentielt livreddende

Disse apps og andre digitale løsninger, vil hjælpe os til at tage os bedre af os selv. De forskellige maskiner og apps, kan desuden få os til at søge lægehjælp lidt tidligere. På den måde kan de potentielt være med til at redde liv.

 

Skriv en kommentar