Disse internetteknologier kan du vælge imellem på det danske marked

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mulighederne for at få internet i hjemmet har aldrig været større end de er i dag. Der er nærmeste ikke det stik i husstanden, du ikke kan få en eller anden form for internet ud af, og hos langt de fleste, ja så kan der også hives en forholdsvis hurtig forbindelse ud af det signal, der findes i luften.

I denne guide giver vi dig det komplette overblik over de internetteknologier, der pt. findes på det danske marked, så du kan tage en velovervejet beslutning om, hvilken en der er bedst for dig og dine behov.

Lad os starte med en af de mest udbredte teknologier på det danske marked lige nu, nemlig COAX.

COAX – En god forbindelse til en fair pris

COAX er internet, der leveres igennem dit TV-antennestik. Du behøver ikke have TV hos en given udbyder for også at få bredbånd igennem dit antennestik, men det er da klart, at det ofte kan betale sig at samle sine produkter og derved opnå en samlerabat.

COAX er næst efter fiberbredbånd noget af det mest stabile internet du kan få. Hastighederne er heller ikke til at klage over, da du, alt afhængigt af din adresse, kan få helt op til 500Mbit/s med COAX.  Latency, som er vigtig, hvis du eksempelvis spiller online, er ganske lav ved COAX, så hvis du tilbringe mange timer foran computerskærmen, så kan en internetløsning med COAX måske være noget for dig. Udbydere som Hiper og Fullrate tilbyder internet via COAX.

Fiber – Det bedste af det bedst

Fiber bredbånd er cremen af cremen, når det kommer til internetteknologier. Hastighederne er høje og stabiliteten er helt i top. Derfor egner fiber sig specielt godt, hvis du f.eks. ofte arbejder hjemme eller på anden vis har brug for en internetforbindelse, man kan regne med.

Det er desværre ikke alle, der kan få fiber. Hos nogle er der allerede lagt kabler ud til det, og i så fald skal du blot have en tekniker til at koble dig op. I andre tilfælde er der ikke lagt kabler i området, og her må du altså vente med at få fiber, til det bliver muligt. Her kan du i stedet med fordel overveje COAX, som beskrevet ovenfor, eller xDSL, som vi kommer til om lidt.

Fiber er heller ikke den billigste form for internet, og skal du have en af de helt hurtige forbindelser, kan du godt regne med at skulle grave dybt i lommen hver måned.

Med fiber får du også hastighedsgaranti, som sikrer dig, at du til hver en tid rent faktisk får den hastighed du betaler for.

På det danske marked er det udbydere som Hiper, Stofa og Waoo, der tilbyder fiberbredbånd.

xDSL – En nem og billig løsning

”X” i xDSL kan både stå for ”A” og ”V”. ”A” står det dog sjældent for længere, da ADSL efterhånden er en uddød internetteknologi. I stedet kan du på nuværende tidspunkt købe internet med VDSL, som er en videreudvikling af det gamle ADSL.

VDSL leveres, som ADSL gjorde det, igennem telefonstikket, og derfor er denne teknologi en mulighed for langt de fleste husstande i Danmark. VDSL kan også erhverves til en ganske konkurrencedygtig pris med mulighed for helt op til 150 Mbit/s i hastighed alt afhængig af, hvor langt din husstand ligger fra den nærmeste central.

Der findes rigtig mange udbydere af xDSL, ja faktisk er det næsten alle udbydere på det danske marked, med undtagelse af Waoo og Stofa, som udbyder denne type internet.

Internet via det mobile netværk – høj tilgængelighed og lave priser

En helt fjerde løsning kan være at koble sig på nettet via det signal der findes i luften. Lagt de fleste har enten 3,4 eller 5G i luften omkring sig, og med det rette udstyr, kan du koble dig på dette, og dele nettet med enhederne i din husstand.

Internet via det mobile netværk er dog ikke voldsomt stabilt og hastigheden kommer sjældent over 30 Mbit. Mobilt bredbånd er dog en fantastisk løsning, hvis du f.eks. skal have internet i sommerhuset, hvor der hverken er telefonstik, antennestik eller adgang til en fiberforbindelse.

Udbydere som Oister tilbyder bredbånd via G-netværket, og det fungerer på den måde, at du modtager en router med posten, som blot skal kobles til en strømkilde. Herefter kobler routeren sig på det mobile signal og deler nettet med de enheder der nu måtte være.

På den måde kan man sige, at mobilt bredbånd er utrolig nemt at komme i gang med, så længe der et 4/5G signal at koble sig op på.

Vælg den løsning der passer til dine behov

Det er vigtigt, at du ikke blot går ud og vælger den løsninger, der er billigst eller for den sags skyld hurtigst. Du skal vælge den løsning, der passer til dine behov.

Har du, som allerede beskrevet, behov for stabilt internet, fordi du måske skal bruge det i forbindelse med arbejde, så er det fiber eller COAX du skal have fat på.

Skal du have allround internet, som hverken skal være super hurtigt eller super langsomt, og som heller ikke må koste en bondegård, så er det VDSL du skal gå efter.

Har du brug for en nem løsning eller har du bare ikke mulighed for hverken fiber, COAX eller xDSL, jamen så er det mobilt bredbånd du skal ud i.

Husk desuden på at vælge den hastighed der er rigtig for dig. Der er ingen grund til at vælge en forbindelse med 100 Mbit/s, hvis du i virkeligheden kun har brug for 30. Læs gerne nogle af de mange artikler, der findes på nettet om valg af bredbåndshastighed for at få hjælp til at finde den hastighed, som du har brug for.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med billig-bredbånd.nu. Du kan besøge deres sider via dette link og se hvilke udbydere, der tilbyder de forskellige internet teknologier nævnt i denne artikel. Du kan også på billig-bredbånd.nu læse flere artikler, der vil gøre dig klogere på dit valg af internet.

Skriv en kommentar