Smartphones og tablets kan være skadelige

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Da computerne begyndte at gøre deres indtog på arbejdspladserne for mange årtier siden, gik der ikke længere før, der begyndte at komme arbejdsskader forårsaget af disse på grund af forkerte arbejdsstillinger, museskader og lignende arbejdsskader, der hvert år koster samfundet og arbejdsgiverne millioner af kroner. Ergonomiske skriveborde (som disse) blev en fast del af kontorlandskabet. Virksomheder har med andre ord for længst forstået, at det at arbejde med computere udsætter kroppen for et pres, som skal forebygges, hvis det ikke skal blive til en belastning for kroppen efter lang tids brug.

Tablet og smartphones er en bombe under sundheden

Danmark er et af de lande i verden, hvor der er flest computere, tablets og smartphones blandt befolkningen. Som et højteknologisk videnssamfund, er dette naturligvis ikke til at komme udenom. At vi hele tiden har fingrene på de små skærme, betyder, at vi hele tiden kan holde os opdateret på alt hvad det sker rundt omkring i verden. Det betyder, at vi hele tiden er online og til at komme i kontakt med. Det er realiteterne i den hverdag vi lever i nu, men det er ikke realiteter, der er uden konsekvenser.

Nye undersøgelser viser nemlig, at overdreven brug af de små mobile enheder og de små skærme, kan give problemer der minder om arbejdskader, da musklerne belastes på en anderledes måde, og bliver skævvredet. Personer der bruger deres smartphone meget ofte og længe, er derfor i farezonen for at udvikle problemer med blandt andet nakke, skuldre og ikke mindst med fingrene. Smartphones er stadig så ny en ting trods alt, at man ikke kan se, hvad konsekvenserne kan være på sigt, men det kan principielt gå hen og blive et meget stort problem.

De unge i farezonen

Et af faresignalerne er, at det især er unge der er i farezonen, da det typisk er dem, der bruger ekstraordinært lang tid med deres smartphones og tablets. De kan risikere at få skader der minder om museskader i en ung alder, hvilket er et problem af flere grunde. For det første får skaden konsekvensen for dem, hvilket er slemt nok. Endnu værre er det dog, at det ikke er kommet i forbindelse med arbejdet, hvilket betyder, at der ikke er nogen form for erstatning at hente, og at det kan være hæmmende for det kommende arbejdsliv.

Skriv en kommentar