Fremtidens veje laver strøm

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er naturligivis ikke nogen tvivl om, at hvis vi vil have vores skønne planet i mange år endnu, så skal der ske nogle ændringer. Vi kan ikke blive ved med at bruge den samme mængde fossile brændstoffer, og vi skal tænke mere klimavenligt og miljøbevidst på den lange bane. Der er heller ikke den store tvivl om, at teknologien kommer til at spille en væsentlig rolle i denne grønne omstilling. Der bliver hele tiden forsket i nye ting, der kan gøre vores dagligdag lidt grønnere, og være med til at hjælpe balancen på moder jord.

En af de ting, der fylder meget, og som kommer til at fylde endnu mere i fremtiden er med stor sandsynlig solceller, og den måde vi skaber elektricitet og varme. Solceller er en meget ren måde at lave energi, og derfor også noget der kommer til at fylde mere og mere i fremtidens grønne landskab.

Solceller sidder ikke kun på tagene

De fleste kender nok de klassiske solceller, der sidder på hustagene eller væggene rundt omkring i Danmark. Der er også kommet flere og flere marker, hvor der er store solcelleanlæg, der kan generere en ufattelig mængde strøm. Her stopper det dog ikke. Colas, der er en af landets største producenter af asfalt, har et udviklet et produkt der hedder Colas Wattway.

Her opsamles solenergi direkte i vejen, hvilket betyder at samtidig med at vejen fungerer som det, det er, så er det også et gigantisk solcelleanlæg. Solcellerne der er indbygget i vejene er robuste og kan naturligvis holde til at der kører biler på dem. Generelt er vores veje kun dækket af trafik i 10% af tiden, og dermed er der 90% hvor de kunne bruges til at opsamle strøm.

20m2 overflade kan ifølge Colas dække en husstands forbrug af strøm, og tænk lidt over hvor mange m2, der er i det danske vejnet.

Det er naturligvis dyrt, og det er ikke noget der kommer til at ske på et landsdækkende niveau. Men det er denne slags teknologier og opfindelser, der skal være med til redde vores jord.

Skriv en kommentar