Gode råd så du ikke ryger i fælderne på nettet, når du shopper

Gode råd så du ikke ryger i fælderne på nettet, når du shopper

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

 

Nu er det endelig jul, jul igen. Sådan sang Kim Larsen i sin populære julesang, og hvis der er en mand, der ikke ville gå ind og digitalisering og online julehandel, så er det ham. Dog er langt de fleste danskere begyndt at lave deres julekøb online, og mangler du penge til gaver, så kan du overveje et kviklån. For vi ved alle at julen er en dyr højtid, både hvad angår gaver og julemad. Ifølge Finans.dk, så viser tal fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), at danskerne hvert år handler for intet mindre end 100 milliarder kroner.

Selvom størstedelen af alle disse handler går godt, så er der hvert år også mange danskere, der falder direkte i de mange fælder på nettet, men heldigvis er der gode råd til dem, der har svært ved at se, hvor disse fælder ligger.

Det er dog ikke blot til jul, at danskerne går i de forskellige internetfælder, det sker blandt andet også under Black Friday og Cyber Monday hvor stort set alle fysiske butikker og butikkerne på nettet holder kæmpestore tilbud.

Nok er dog nok, og herunder kan du læse flere gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du handler ind på nettet.

De fem største brølere som danskere begår ved køb på nettet

  1. Told og moms

Der er rigtig mange danskere der ikke tænker over, at de skal betale told og moms, hvis der bliver sendt vare fra lande, der ikke ligger i EU. Derfor er det ikke altid sikkert, at den vare du køber, faktisk er så billig som du tror, når først den ender i Danmark.

Tjek derfor, om din vare bliver sendt fra et land i EU.

  1. Maskinoversat sprog.

Hvis hjemmesiderne er skrevet med et sprog, der virker maskinoversat, blandt andet ved hjælp af Google Translate, så pas på. Samtidig bør du også være opmærksom, hvis priserne har nogle underlige priser. Det kan eksempelvis være .92 øre i stedet for 0.99 øre.

  1. Betal altid med et kreditkort

Der er mange forskellige måder at betale med i dag, men den sikreste er altid at bruge dit kreditkort. Hvis du bruger dette, vil du i mange tilfælde kunne få tilbageført dine penge af banken. Så er du dækket ind, hvis du skulle blive snydt.

  1. Pas på spørgeskemaer og konkurrencer

Hvis en virksomhed tilbyder en virkelig billig pris på en vare, men de kræver, at du skal udfylde et spørgeskema eller deltage i en konkurrence, så er det formentlig fup. Oftest vil du udfylde spørgeskemaet med en masse informationer, og bagefter få at vide, at varen er udsolgt.

  1. Sørg for at butikken ligger i EU.

Foruden problemet med told og moms, så er det meget lettere for dig at få hjælp, hvis du er blevet snydt af en virksomhed, der er placeret i EU, fremfor en virksomhed der måske ligger gemt væk på en lille ø i Atlanterhavet.

Tjek derfor altid, at webshoppen er placeret i EU. Hvis en shop er placeret i EU, så vil de skulle oplyse både navn, adresse, email og telefonnummer.

Står du og mangler penge til de gode tilbud, enten til jul, Black Friday eller andre gode knaldtilbud, så overvej om et hurtigt kviklån ikke ville være vejen frem for dig, så du kan få fat i lige det, som du går og drømmer om. Du kan se mere på www.laaneberegneren.dk, hvor du kan få overblik over omkostninger på de forskellige lånetyper.

Skriv en kommentar