Gør din e-mail adresse uafhængig af din hosting-udbyder

Gør din e-mail adresse uafhængig af din hosting-udbyder

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når man køber et webhotel til sin hjemmeside er der mange der også har deres e-mail adresse placeret der. Det er som regel udgangspunktet de fleste steder og er en bekvem måde at komme i gang med. Men det kan senere hen vise sig lettere problematisk, når ens behov overgår hvad hosting-udbyderen kan tilbyde. Derfor kan det anbefales at gøre sin e-mail adresse (eller e-mail adresser) uafhængig af sin hjemmeside-hosting. Men hvordan gøres dette så i praksis?

Vælg en anden platform til e-mail konti
Først og fremmest skal du vælge en anden platform til e-mail konti. To meget populære valg er Office365 og Google Suite. Disse er i høj grad populære fordi de giver adgang til alle funktionerne der følger med i enten Microsofts Office365 pakke eller Google Suites pakke. I Googles tilfælde er det eksempelvis Google Drive, Docs, Sheets, Slides og ikke mindst selve Gmail platformen til webmail. I begge tilfælde har du mulighed for at gøre brug af dit eget domæne – altså minmail@mitdomæne.dk.

Flyt dine eksisterende mails til den nye platform

Har du en eksisterende e-mail adresse med tilhørende e-mails i indbakken og har du fortsat brug for disse, skal du have flyttet disse e-mails over til den nye platform. Ved du ikke hvordan dette gøres, kan du få hjælp af en ekspert indenfor e-mail opsætning.

Opsæt MX-records i DNS-indstillingerne

DNS står for Domain Name System og varetager altså indstillingerne for dit domæne. Det er her du har mulighed for at indstille, at alle e-mails der sendes til dit domæne skal varetages af den nye platform for e-mails (eksempelvis Office365 eller Google Suite). Det er ikke så kompliceret som det lyder. Du skal opsætte MX-records inde i DNS-indstillingerne. Dette gøres som regel i dit webhotel. Hvad du skal indtaste i disse MX-records indstillinger får du fra den platform du har valgt at bruge.

Husk at teste!

Når man laver så gennemgribende tekniske ændringer er det vigtigt at du tester at alt fortsat virker efterfølgende. Så husk at teste at du både kan sende og modtage e-mails fra dine e-mail adresser.

Skriv en kommentar