Google Sheets eller Microsoft Excel – Hvad bør du vælge?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er ikke mange år siden, at der nærmest kun var en mulighed, hvis man skulle lave databehandling i et regneark. Sådan er det dog ikke i dag, og Excel har med tiden fået kamp til stregen af den browser-baserede tjeneste fra Google kaldet ”Sheets”.

I denne artikel ser vi på forskellen på de to, så du kan tage et velovervejet valg omkring, hvilken en du vil bruge i fremtiden.

Microsoft Excel – ekspertens valg

Google Sheets kan på ingen måde måle sig med Excel, når det kommer til funktioner og muligheder for tilpasning af f.eks. grafer og diagrammer. Sheets kan byde på ca. 350 indbyggede funktioner, mens Excel giver dig over 450.

Så når man kigger på specifikationer på denne måde, så er det klart, at Excel er bedre en Sheets. Det er dog langt fra alle, som overhoved har brug for så mange muligheder og funktioner, og derfor egner Excel sig bedst til virksomheder og eksperter, som har brug for de helt tunge funktioner og muligheder til deres databehandling.

Google Sheets egner sig i denne kontekst bedre til private, som ikke har de store behov. Mere om det i næste afsnit…

Google Sheets – det gratis alternativ

Google Sheets er en gratis tjeneste udviklet af Google. Google Sheets er i store træk en light-version af Excel, som du tilgår via din browser.

Selvom det er en light-version, så kan Google Sheets faktisk rigtig meget. Du kan både lave grafer og diagrammer, anvende funktioner som f.eks. VLOOKUP og endda lave pivottabeller.  Google Sheets har med andre ord alt, hvad du som privat behøver for at lave dine daglige databehandlingsgøremål.

En af de store forcer ved Sheets er mulighederne for at samarbejde. Det er super nemt at dele regneark med hinanden og arbejde i dem samtidig.  Man kan skriver kommentarer til hinanden og foreslå rettelser til alt i regnearket. Denne mulighed for samarbejde findes ikke på samme måde i Excel, og det gør Sheets til et reelt alternativ til Excel!

Google udvikler hele tiden Sheets, og der kommer hele tiden nye funktioner og muligheder i programmet. Derfor vil der nok ikke gå lang tid før end at Sheets kan erstatte Excel – vi er der dog ikke helt endnu!

Ressource til programmerne

Excel kom på banen allerede i 1987, og det er derfor klart, at der findes langt mere dokumentation og vejledning til Excel end til Sheets. Kigger du efter guides og vejledninger på dansk, så er udbuddet også begrænset til Sheets, mens man til Excel finder masser af både guides, vejledninger og kurser. Se eksempelvis her, hvor du kan tage et Excel kursus via video på dansk.

Er du ikke så skarp til databehandling, kan det derfor være en fordel at begynde med Excel, da der simpelthen bare er mere hjælp at hente til dette program.

Skriv en kommentar