Guide: 3 gode råd til tømning af dødsbo

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når du skal tømme et dødsbo, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Det kan være vanskeligt at danne sig et overblik over, hvad man skal gemme, og hvad der skal ud. Her får du 3 gode råd til tømning af dødsboet.

Det er ikke sjovt, når dem, man har nær, ikke længere er blandt os. Det efterlader en med en sorg, som skal bearbejdes, men også en masse praktisk arbejde, der skal ordnes, før man kan komme videre.

Hvis du står i dén situation, at du skal tømme et dødsbo, kan det være vanskeligt at sikre dig, at du får gemt de ting, der er noget værd for dig – og at dem, der ikke er noget værd, rent faktisk bliver smidt ud.

 

Herunder får du derfor 3 gode råd til tømning af dødsbo, som du med fordel kan lade dig inspirere af. Det er vigtigt, at du tager det i dit eget tempo sammen med familien, så tingene ikke bliver forhastet.

#1: Gå rummene igennem systematisk

Først og fremmest er det vigtigt, at I går rummene igennem systematisk, så I er sikre på, at der ikke er noget, I glemmer. Samtidig er det lettere, hvis det bliver gjort ét rum ad gangen, da I på den måde kan sikre jer, at der bliver taget hånd om det hele.

#2: Alle skal være med

Det er vigtigt, at alle familiemedlemmer og nære bekendte er med, når dødsboet skal tømmes, så alle kan vælge de ting, de gerne vil gemme. De ting, der bliver smidt ud, kan ikke gemmes, hvorfor det er nødvendigt, at alle får mulighed for at gøre krav på de ting, der betyder noget for dem.

#3: Tag billeder

Meget af det, der ikke kan betale sig at gemme, ryger ud. Typisk er det, fordi vi har minder knyttet til tingene, selvom de ikke har nogen reel værdi. Derfor kan det være en god idé at tage billeder af hjemmet, før I rydder det, så det er muligt at huske, hvordan det så ud, før I skilte jer af med tingene.

 

Skriv en kommentar