HBO Nordic

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der findes nok ikke mange, der ikke på et eller andet tidspunktet, har stiftet bekendtskab med den amerikanske gigant Home Box Office, der bedre er kendt som HBO. I 1990 stiftede Time Warner selskabet HBO, og siden da er det blevet til nogle af verdens mest populære og det var også HBO der var med til at bane vejen for de helt dyre produktioner af TV-serier og film udelukkende lavet til tv. Selvom HBO altså har mere end tyve år på bagen, så var det først i de absolut døende dage af 2012 at tjenesten blev tilgængelig på det danske marked.

Bedst til serier
Indholdet af film på HBO er i den absolut sparsomme ende, og det er nok heller ikke på grund af disse, at særlig mange vil vælge at tegne abonnement på tjenesten. I forhold til den amerikanske udgave, er der nemlig skåret gevaldigt i indholdet på den front. I skrivende stund er der lidt over 120 film at vælge imellem, og selvom det til prisen er billigt nok, så er det ikke meget i forhold til de fleste af de konkurrererende tjenester. Med serier forholder det så meget anderledes. Her er der nemlig adgang til stort set det samme indhold, og næsten uden forsinkelser. Serier der bliver vist i USA, kan nemlig allerede ses dagen efter her i landet – og det er vel og mærke med danske undertekster. I forhold til Netflix, hvor der kun kommer hele sæsoner af gangen, er dette en gigantisk fordel, hvis man ønsker at være med helt fremme.

Der er næppe nogle udbydere af TV-serier, der har vundet så mange Emmy og Golden Globe priser, som det er tilfældet med HBO. Udover at have stået bag de to vel nok mest populære serier i slut-halvfemserne og starten af dette årtusinde med The Sopranos og Sex and the City. Så er udvalget af kvalitetsserier intet mindre end fænomenal på den amerikanske tjeneste. Blot for at nævne nogle stykker, og nogle af dem der er mest fremme i tiden, så står HBO bag Broadwalk Empire, Girls, Game of Thrones, True Blood og 30 Rock.

Men udvalget tællere også klassikere som Entourage, The Wire og ikke mindst Tom Hanks og Steven Spielbergs krigsmesterværker Band of Brothers og The Pacific, så der er masser af ældre serier at gå i gang med, hvis man ikke lige kan overskue, at skulle følge med i en ny. Hvis man mere er til det nye, skal man dog heller ikke være bekymret, HBO producerer nemlig hele tiden nye, og der er hele tiden nye afsnit af de mest populære serier. Så modsat mange andre tjenester, så er der noget nyt at finde, hvis ikke hver dag, så i hvert fald flere gange om ugen. Og som skrevet, så kommer de allerede dagen efter den amerikanske premiere, så man slipper for ventetiden. Dermed har de også aflivet en af grundene til at mange har downloadet ulovlige kopier, da de ikke har ville vente til deres afsnit kunne ses.

Endnu ikke til Apple TV eller PS3
Noget af det der står i rigtig mange danske stuer er Apple TV fra amerikanske Apple og PlayStation 3 fra Sony. Desværre er der endnu ikke lavet en app, til nogen af disse to, hvilket betyder, at man ikke kan se dem direkte via disse, som man kan med eksempelvis Netflix. Der er naturligvis lavet en app til Android tablets og Apple’s iPhone og iPad, men der er ikke åbnet op for Airplay, så man kan streame indholdet videre. Det skal derfor gøres gennem mirroring, hvilket gør det en anelse mere besværligt, og kvaliteten bliver ligeledes forværret på denne måde. HBO arbejder angiveligt både på en Apple TV app og en app til PlayStation 3/4, men det lader altså vente på sig indtil videre. Har man et smart tv fra Samsung, der er nyere end 7’er serien, kommer disse dog med muligheden for at installere end app.

Interface og brugervenlighed
HBO er bygget meget enkelt op, og det er også ganske nydeligt, omend det kommer til at fremstå en smule kedeligt i forhold til det indhold der er. Søgefunktionen er stort set ikke eksisterende, og man skal navigere rundt mellem de forskellige serier og film, for at finde det ønskede, hvilket er langt fra optimalt, og det kan være svært at finde rundt i hvad det er nye afsnit og hvad der er gamle sæsoner, hvis man ikke er helt inde i stoffet. Ligesom de arbejder på applikationer, kunne man også forestille sig, at der kunne være et nyere og mere brugervenligt design på vej. Det ville i hvert fald ikke skade nogen.

HBO binder dig
Udover den manglende søgefunktion, og den manglende mulighed for Airplay har HBO en enkelt svaghed mere. Hvis man vil have tjenesten til den laveste pris på 79 kroner, skal man nemlig binde sig i 6 måneder, ellers er prisen højere. Hvis man kan leve med de små skavanker er HBO dog en glimrende tjeneste med et stort udvalg og har stort set alle de bedste serier.

Skriv en kommentar