Hjælp til ordblinde

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Man vil måske spørge sig selv, hvad et sådan indlæg laver på en blog om digitalisering. Men i takt med digitaliseringen er der kommet flere og flere rigtigt gode løsninger, der hjælper folk, der er ordblinde. I dette indlæg vil vi prøve at belyse nogle af de udfordringer, ordblinde har i en hverdag, der er nærmest fuldt digitaliseret, men samtidig også hvilke redskaber digitaliseringen har bragt med sig, for at gøre livet som ordblind nemmere.

 

Ordblindhed er nok mere almindeligt end man tror. Man ved ikke præcist hvor mange, ordblinde der er i Danmark i dag. Men man skyder på, at det er cirka 7-8% af befolkningen, som svarer til cirka 400.000 mennesker. Det er mange mennesker, og måske er en du kender også ordblind. Måske er vedkommende endda ordblind, uden du overhovedet ved det. Ordblindhed er jo nemlig et usynligt handicap, og du kan derfor ikke med det blotte øje se om en person er ordblind. Ordblinde oplever flere udfordringer i både skolegang og på arbejdsmarkedet, end folk der ikke er ordblinde. Men dermed ikke sagt at ordblinde ikke kan blive til noget. Der er mange mennesker, der er ordblinde, som lever gloværdige karriere. Ordblindheden har måske endda hjulpet dem på vej, fordi de blev nødt til at tænke anderledes for at løse de problemstilligner, de blev sat for i skolen.

 

Den dag i dag findes der mange måder, hvor på man kan hjælpe sig selv, hvis man er ordblind. Det første man skal gøre, er selvfølgelig at få det endeligt testet, om man er ordblind eller ej. Man kan godt have en formodning om det, men hvis du får taget en rigtig test, og får en diagnose så bliver du stillet meget bedre i forhold til at få hjælp og støtte.

 

Som ordblind kan du få hjælp til en række ting, som kan hjælpe dig i din hverdag som ordblind. Det drejer sig typisk om it-hjælpemidler. F.eks. kan du få adgang til Nota, som er et online bibliotek, som har en lang række bøger, som du så kan hente ned til din computer, og få den læst op af diverse værktøjer du også kan søge om. Derudover kan du søge om at få en smart IT-rygsæk. Rygsækken indeholder en lang række ting som kan hjælpe dig i din hverdag blandt andet med at skrive og komme med forslag til ord, scanne tekst og læse det højt og en lækker bærbar computer med god lyd. Der er selvfølgelig mange andre ting i rygsækken, som kan hjælpe dig i din hverdag.

Skriv en kommentar