Kabel TV

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Kabel TV er modtagelse af fjernsyn eller betalings TV, igennem et kabelnet. Her formidles fjernsynskanaler igennem analogt eller digitalt TV. Kabel TV er en meget udbredt form for formidling af TV-pakker, især i bynære områder. Dette skyldes den store omkostning der i at nedgrave kablerne, men så snart der er nok beboere i et område, er det den form for TV, der bedst kan betale sig.

Du kan undersøge om du er tilkoblet kabel, ved at gå til en af de mange udbydere af kabel TVs hjemmesider og indtaste din adresse. Hvis du ikke allerede er tilkoblet en kabeltilslutning til kabel TV, kan du kontakte udbyderen og indhente priser på installation og tilkobling til kabelnettet. De fleste udbydere vil kunne klare installationen og tilslutningen billigt, selvom du ikke allerede er tilknyttet. Det kommer dog an på hvor i landet du bor og hvor tæt bebygget et område du befinder dig i.

Kabel TV er en mere stabil løsning end for eksempel satellit TV (parabol), som kræver fri udsigt til Syd himlen, for at fremvise i ordentlig kvalitet. Ulempen er så at det er dyrere at have rigtigt mange kanaler, men for de fleste tilfælde vil kabel TV uden problemer kunne dække ens behov for TV-kanaler.

Mulighed for digitalt eller analogt signal
De fleste TV-kanaler sendes efterhånden udelukkende digitalt, men de fleste kabel TV udbydere viser også de mest populære kanaler igennem det analoge signal. Du behøves dermed ikke have et helt nyt TV, for at benytte dig af kabel TV.

Kabel TV udbydere i Danmark

  • YouSee
  • Stofa TV
  • Dansk Bredbånd
  • Telia
  • ViaSat
  • Fullrate

Hvilke TV-kanaler kan man se med et kabel-tv abonnement?
Udbuddet af TV-kanaler på kabel TV afhænger af hvilken kabel TV udbyder man hører under. Det er den enkelte distributør som bestemmer hvilke TV kanaler, der udbydes. Som ved alle andre TV pakker vil du med kabel TV også have mulighed for at sætte dit præg på programpakken. Kabel TV udbydere har forskellige programpakker, ligesom udbydere af fællesantenne har. Prisen på disse pakker varierer også alt efter udbyder og der kan være store forskellige i både pris og udbud.

Hvilken løsning er billigst kabel TV eller parabol?

Det kommer helt an på hvilken TV-pakker der vælges, jo færre kanaler jo mindre månedlig betaling. Som ofte vil det dog være billigst at have kabel TV, men dette er ikke altid tilfældet. Hvis du bor i et tætbefolket byområde, vil kabel TV ganske sikkert være det billigste alternativ. Hvis du bor på landet vil det sandsynligvis være parabolløsningen, der vil være den bedste for dig. Paraboludbydere har som ofte et langt større udvalg, her i blandt en lang række udenlandske TV kanaler, det ikke er muligt at se med en almindelig kabel TV løsning eller fællesantenne for den sags skyld.

Skriv en kommentar

Reendex

Must see news