Lad apps hjælpe dig til sundhed

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi lever i en verden, der stadig bliver mere og mere digital. Det betyder også, at vi hele tiden får flere og flere digitale hjælpemidler, der kan hjælpe os. Et af de områder, hvor der kommer mange nye tiltag, er inden for sundhed. Vi ved alle sammen at vi skal passe godt på os selv, dyrke motion, spise sundt og lignende, hvis vi vil leve et langt og sundt liv.

Vi ved også, at det er bedst at vi holder fra giftige kemikalier, at babytøj er økologisk, at den frugt og grønt vi spiser er produceret uden brug af gift og lignende. Ofte kan det dog også være meget svært at navigere rundt i alle disse anbefalinger.

Her er der et par gode råd til apps, der kan gøre det lidt lettere at leve sundt eller i hvert fald sundere.

Kemiluppen

Forbrugerrådet Tænk står bag kemiluppen, og med denne installeret, kan man tjekke en meget lang række cremer og lignende. Står man i den lokale Matas eller lignende og overvejer at købe en creme, deodorant eller lignende, men er usikker på hvad dem indeholder scanner man den blot. Hvis den er oprettet i systemet (hvilket fleste større er), så får man en liste over alle de stoffer de indeholder, der kan være skadelige.

Sundhed.

iPhone har denne app indbygget, og det er en som alle bør kigge på (android modeller har ofte en tilsvarende). I denne kan man følge lidt med i hvor meget man bevæger sig, og hvordan det ligger i forhold til ens normale aktivtet. De fleste ved at man bør gå 10.000 skridt mere om dagen, men mange får det ikke gjort. Ved at holde øje med det, bliver man gjort opmærksom på det, og giver den måske lige en skalle mere.

Kalorietællere

Der findes en væld af apps der tæller kalorier (whats on my plate) er en af dem. Man behøver ikke blive helt panisk omkring det, men det kan være en god ide at få en forståelse af hvor mange kalorier forskellige ting indeholder. Så man ved at man måske skal skære en pizza fra i ny og næ.

 

Skriv en kommentar