Loft over renterne på kviklån

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi danskere er generelt glade for at låne hurtige penge og økonomien udgør mange milliarder kroner, og er i sagens natur en kæmpe industri i Danmark. Der er mange udbydere der tjener styrtende på disse lånetyper. Der er også mange, der tjener lidt for godt, og regeringen vil nu slå ned på disse, så lånemarkedet bliver lidt mere overskueligt og gennemsigtigt.

I første omgang er det ikke markedet for billige forbrugslån der står for skud. For selvom renterne her også kan være i den høje ende, så er det ikke her det store problem er. Den type lån som regeringen vil sætte en stopper for, eller i hvert fald et loft over, er kviklån, hvor man som forbruger inden for ganske få minutter kan låne tusindvis af kroner. Her kan renterne nemlig være på flere hundrede procent, hvis man ikke får betalt dem tilbage hurtigt. Forbrugere og især unge og lidt udfordrede mennesker, der ikke har sat sig i i de reelle udgifter, kan ende i hvad der mest minder om en gældsspiral. En spiral hvor det kan blive nærmest umuligt at betale pengene tilbage, selvom der er tale om relativ få tusinde kroner.

Loft på 25%

Lige nu er der ikke noget loft, hvilket også har betydet at der har været nogle grelle eksempler. En sag endte tidligere på året i højesteret, fordi der var en sag med renter på intet mindre end 759% – hvilket betyder, at et misligholdt lån på 4.000 kroner efter et år ville runde en gæld på over 30.000 kroner. Er man i forvejen økonomisk presset vil dette kunne ødelægge en økonomi, og det er det regeringen vil sætte en stopper for med det nye forslag. Her skal der være en loft på 25%, hvilket er godt det dobbelt af hvad SF og Enhedslisten foreslog og halvdelen af hvad Dansk Folkeparti mente. Det skal med andre ord være billigere at låne penge.

Der er et politisk flertal, og det kommer derfor også til at ske, men hvornår er endnu uvist, men det forventes at blive i løbet af 2020.

 

 

Skriv en kommentar