Musik streaming er mere populært end nogensinde

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De fleste danskere bruger diverse streamingtjenester til at høre musik. Det er streamingtjenester som Spotify, YouMusic, TelmoreMusik osv. Det er især Spotify, som har den klare føring på det danske marked. En undersøgelse lavet i sidste måned, februar 2019, viser nemlig at Spotify sidder på 70% af de danske musikstreams. Derfor kan man vist godt konkludere, at det er Spotify, som sidder på det danske marked.

Digitale hverdag

Det er altså tydeligt, at det er Spotify, som har fat i den lange ende pt. Men hvad er grunden til, at danskerne hellere vil streame musik end at høre det via CD eller lign? Først og fremmest handler det nok om, at det er nemt. Vi har vores telefoner med os overalt og vi kan have vores streamingtjeneste på telefonen. Det er noget mere besværligt med en CD. Derudover er det smarte, at vi kan høre lige den musik vi vil. Hvis vi gerne vil høre det ene den ene dag og noget anden den anden dag, så gør vi bare det. Det er ikke noget, som koster ekstra på nogen måde. Streamingtjenesterne er derfor langt mere fleksible end hvad der ellers findes på markedet. Derudover kan man bruge Spotify gratis, hvis man kan leve med, at der er reklamer på. Derfor er tilgængeligheden stor.

Hvad med kvaliteten?

Det er klart, at kvaliteten af lyden på streamingtjenesterne ikke er i top. Det kan afhænge af hvilken streamingtjeneste man bruger, men i mange tilfælde vil kvaliteten på en CD være bedre. Det kan dog være svært at høre forskel. Førhen var kvalitet en helt anden sag. Det var dengang, hvor man hørte plader på pladeafspillere, hvor lyden var helt unik. I dag kan man faktisk stadigvæk få disse, så man kan genhøre sine gamle plader med unik lyd. Du kan købe pladespillere lige her.

Skriv en kommentar