Når HR bliver til teknologi

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når det kommer til Human Resource eller HR, som det blot hedder i langt de fleste virksomheder og daglig tale. Så handler det langt hen ad vejen om menneskelige egenskaber. En god HR afdeling forstår sig på mennesker, og har den nødvendige empati og forståelse for hvad der kan komme i vejen, eller hvad der kan være årsager til forskellige ting. Det er med andre ord ikke alt man blot kan sætte moderne teknologi og IT til at styre.

Når det så er sagt, så findes der en lang række digitale værktøjer, der gør det lettere at være en HR afdeling på en større arbejdsplads eller i en kæmpe virksomhed. Hvis man sidder i en lille virksomhed med en håndfuld eller et par håndfulde ansatte, er det ikke så svært at holde øje med ansattes ve og vel og eventuelt fange problemer i opløbet. Er der flere hunderede eller tusinde mennesker i virksomheden, skal der naturligvis lidt mere styring på.

Der findes en lang række HR løsninger til virksomheder, der tager opgaven med HR alvorligt, hvilket alle burde. Der er lavet en lang række undersøgelser, der ikke overraskende viser, at glade og tilfredse medarbejdere er langt mere effektive.

Blandt de mest kendte og ikke mindst anerkendte værktøjer finder man Everything DiSC (som du kan læse mere om her). Det er et værktøj, som kan anvendes til en lang række opgaver på mange forskellige niveauer og både indeholder lederudvikling, teamudvikling, konflikthåndtering og meget mere.

Den menneskelige faktor

Selvom teknologien kan gøre rigtig meget for din virksomhed, og gøre dit HR arbejde mange gange lettere, er det stadig essentielt at huske på, at selvom meget kan digitaliseres, er det ikke alt der kan, og trivsel kan ikke alene måles gennem statistikker og tal. Den menneskelige kontakt er derfor ikke noget der bør underkendes i virksomheder – hverken i store eller små virksomheder.

 

Skriv en kommentar