Netflix

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Selvom Netflix kun har været tilgængeligt på det danske marked i lidt over et halvt år, så har det allerede vundet gevaldigt indpas i de danske hjem. Kombinationen af at have et produkt der er så let tilgængeligt, samtidig med at prisen er lav og udvalget er enorm, har fra starten været en sikker vinder, og tjenesten har med lynets hast fået flere hunderede tusinde brugere i Danmark.

Oprindeligt startede Netflix på samme princip som man kender fra LoveFilm, hvor de amerikanske brugere kunne leje fysiske dvd film, få dem tilsendt og så ellers sende dem tilbage, når de havde set dem. I takt med at hastigheden på bredbåndsforbindelserne sted, gik Netflix dog mere og mere over til at være en streamingtjeneste, og det er da også udelukkende sådan, at man kan få adgang til de tusindvis af serier og film.

En af grundene til at Netflix slog så hurtigt igennem, var at der allerede var mange der havde adgang til den amerikanske udgave af tjenesten af lyssky omveje. Netflix havde altså med andre ord allerede et navn, inden det overhovedet var lanceret her i landet. En anden ting der har været med til at bane vejen for succesen har været, at Netflix er tilgængelig via Apple TV, og man dermed har haft let adgang til tjenesten, hvis man ellers hører til dem, der har anskaffet sig et Apple TV.

Billig overflod af indhold
Med en pris på 79 kroner er Netflix en alvorlig konkurrent til stort set alt og alle der leverer underholdning. Ikke mindst fordi indholdet er så enormt. Netflix var en af de første af sin slags og derfor er det også den tjeneste med mest indhold. Der er mange tusinde film, der er millioner af timers underholdning inden for TV-serier, og på børneunderholdningen mangler der bestemt heller ikke noget. Der er den ene børneserie efter den anden, hvilket er perfekt, hvis ungerne lige skal parkeres foran fjernsynet eller tabletten. Der er altid noget nyt at se, og man løber aldrig tør for underholdning med Netflix.

Originale serier
Inden for det seneste års tid er Netflix begyndt at gå eksempelvis HBO i bedene, og har produceret serier, der eksklusivt kan ses på Netflix. Det seneste eksempel er House Of Cards der har Kevin Spacey i hovedrollen. Ved at producere deres egne serier, sikre de at man er tvunget til at bruge deres tjeneste, hvis man ønsker at se noget, der ikke kan ses andre steder. I takt med at Netflix vokser sig større og større, er der nok ikke nogen tvivl om, at vi kommer til at se flere egenproduktioner af serier. Med sikkerhed vides det i hvert fald, at der er en sæson 2 på vej af den populære dramaserie.

I stuen og med på farten
Når du køber Netflix får du ikke kun adgang til det på dit Apple TV, din PlayStation 3, Boxee Box, eller hvad du nu har tilsluttet til dit fjernsyn. Du får også adgang til den mobile version, der både kan ses på Android smartphones, samt naturligvis på iPhone og iPad. Dog er der en begrænsning på, hvor man enheder du må bruge den på. I skrivende stund er dette begrænset til 5 enheder, så der burde være nok til hele familien.
Både desktop versionen og app versionen er lette at finde rundt i, og de er visuelt ganske nydelige. Søgninger klares let, og hvis man bare bladre lidt rundt mellem de mange tusinde titler, finder man hurtigt noget, man måske aldrig havde hørt om før. Der er lagt meget vægt på filmene, selvom de fleste sandsynligvis har valgt tjenesten på grund af de mange serier, og derfor kan deres vægtning at det forskellige indhold også kun undre en smule. Når det kommer til søgninger, er desktopversionen langt bedre end den app, der følger med i Apple TV. Her er det lidt mere besværligt at finde frem til det ønskede, med med lidt flere kliks, er det dog ikke det store problem.

God til børn
Som tidligere skrevet så er Netflix rigtig god på børne og familiefronten. Der er nemlig en sand overflod af underholdning til de mindste. Der er en enorm sektion udelukkende med med indhold til børn, hvor de ikke kommer til at klikke sig ind på noget forkert, hvis de sidder og trykker løs på fjernbetjeningen.

Udvalget på Netflix
Netflix har kort sagt et enormt udvalg, og der bliver hele tiden skiftet ud, hvilket også betyder at der forsvinder noget en gang imellem, når der kommer nyt indhold. Du kan altså godt opleve, at der pludselig mangler en film, du ellers gik med planer om at se. Der er flere tusinde film, og der er noget i alle genre, så du løber aldrig tør. Generelt er udvalget af nye film dog en smule begrænset, hvorimod bagkataloget er ganske imponerende.
På seriefronten er der ikke en finger at sætte på Netflix, der er tusinder af serier med alt fra komedier til videnskab eller action. Blandt de mest populære serier finder man blandt andre Breaking Bad, Californication, Sons of Anarchy, Prison Break, How i Met Your Mother, The Walking Dead og Dexter.

Det kan dog være farligt, at blive helt hooked på en ny serie på Netflix, det største problem med Netflix er, at det er de færreste serier hvor alle sæsoner er der. Typisk ligger der kun et par stykker eller tre og resten må man enten ud og købe eller finde andre steder. Dette er det store kritikpunkt ved Netflix, og også noget de arbejder på, i forbindelse med at der hele tiden kommer nyt indhold.

Lad Netflix hjælpe dig
Netflix registrere naturligvis hvilke film og serier du ser. Det betyder også, at Netflix danner en profil af, hvad du godt kan lide at se. Ved at danne denne profil kan Netflix foreslå serier, der måske lige er noget for dig. På den måde kan du opdage serier eller film, du aldrig tidligere havde hørt om, og ikke vidste lige præcis var noget for dig. Det er en smart tjeneste, den er dog langt fra altid lige spot on.

Kast dig ud i Netflix
Netflix er en af de absolut billigste tjenester, der er på markedet, og sammen med den yderst attraktive pris, er det svært at finde gode argumenter for ikke at melde sig til. Du kan til hver en tid melde dig fra igen, hvis du ikke synes du får nok for dine godt 2,5 kroner om dagen.

Skriv en kommentar