Nu kommer opsvinget – Her investerer virksomhederne

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Fredag d. 26. maj slog de kyndige fageksperter hos Dansk Erhverv det endeligt fast. Opsvinget i den danske økonomi har endeligt bidt sig fast, og der ses nu positivt på fremtiden i hele landet. Det er ikke længere kun de sjællandske virksomheder, som mærker opsvinget, da der nu er investeringslyst fra Tønder til Skagen, fra Esbjerg til København. De danske virksomheder har knoklet sig gennem finanskrisen, og nu skal der investeres videre, så virksomhederne kan vokse. Men hvad investeres der i? Her er et par bud.

Digitaliseringen sker nu

For at fremtidssikre sig, vil de danske virksomheder sætte deres lid til digitalisering af forretningsgangene. Mange brancher er ramt af Disruption, og hvor opbrudstiden tidligere gav kuldegysninger hos administrerende direktører rundt i landet, så gnider direktørerne for forretningsudvikling sig i hænderne, for med den rette digitale infrastruktur, kan nye produkter skabes, nye behov opfyldes og nye markeder erobres. Det mærkes blandt andet hos Elbæk & Vejrup, som lever af at effektivisere forretningsprocesser gennem IT-løsninger. Her mærkes blandt andet stor efterspørgsel på deres Microsoft Azure produkter, som sikrer cloud-baseret hosting for kunder under forandring.

Det rette hold koster

Med et opsving opstår en flaskehals. For hvor der tidligere har været overflod af arbejdskraft, så står de danske virksomheder lige nu og kigger langt efter kvalificeret arbejdskraft. Og det presser lønninger og medarbejderpleje op på prioriteringslisten, for kun med det rette hold, bliver væksten maksimeret. Derfor bliver den helt store investering de næste par år ikke kun i nye maskiner eller teknologi, men også i mennesker og pleje af disse. Det betyder også, at det arbejdende folk får bedre udgangspunkt for forhandling af både løn og goder.

Nye lokaler til nye udfordringer

Mange danske virksomheder har gennem krisen udskudt deres investeringer i de mere tunge dele af forretningen, og mens pris på lokaler og likviditet har været presset i bund, har der ikke været rum til at investere i dette. Men det vil ændre sig nu. Som virksomhederne over de kommende år vokser, vil vi også se nye investeringer i nye lokationer, domiciler og lokationer. Investeringslysten i lokaler vil blive enorm.

Skriv en kommentar