Opsvinget kommer: Her er fremtidens jobs

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Nu kommer opsvinget, og der er faktisk allerede i gang. Dansk økonomi har det i følge de økonomiske vismænd det rigtigt godt, og der går ikke længe inden der for alvor kommer damp under jobkedlerne. Og mange nye industrier vinder frem, hvilket også betyder nye jobtyper for danskerne. Vi har fundet to eksempler, som ikke eksisterede for bare 10 år siden.

Dronerne kommer – det skaber arbejdspladser

På Fyn har man lykkedes med at etablere europas første dronelufthavn, og det sætte for alvor Odense og Danmarks på det internationale verdenskort i forhold til droner og den udvikling, der er på det område. Man har en ambition om, at droneindustrien indenfor de kommende fem år skal være danmarks hurtigst voksende industri.  Dronecentret tilbyder noget helt unik med hurtige flyvetilladelser, adgang til hav og land og det har allerede tiltrukket virksomheder og medarbejdere fra udlandet. Tyskland, Holland, Frankrig, det øvrige skandinavien og England er repræsenteret, og det bliver noget af en opgave at sikre kommunikationen internt. Det sætter høje krav til danskundervisningen, og muligheden for fvu uddannelse onsite er nødvendigt. Derudover vil projektlederevner og dronekompetencer være nødvendige.

Robotter er fremtiden – Også i Danmark

Mange frygter, at robotterne kommer og tager danskernes arbejde – men det er ingenlunde tilfældet. Robotter bliver, som mange andre industrier i Danmark, en videnstung industri, hvor høj uddannelse, ingeniørkraft og vidensdeling bliver alfa og omega, hvis Danmark skal kunne begå sig på det internationale marked. Og konkurrencen bliver hård, for det er ikke robotterne som kommer, det er derimod kineserne, som ikke skyer gråzoner for at opnå markedsandele. Derfor kræver robotindustrien højtuddannet, selvtænkende og loyal arbejdskraft.

Det kræver arbejdsgiverne

I en verden, som løbende bliver mere og mere kompleks, er gode kommunikationsevner altafgørende. Fremtidens arbejde kommer til at blive processeret af kunstig intelligens, så det er evner som projektledelse, kreativitet og ikke mindst overlevering og kommunikation, som bliver det arbejdstagerne skal sælge sig på. Derfor bliver det også vigtigere end nogensinde før, at international arbejdskraft, som kommer til danmark tillærer sig det danske sprog, så vi undgår at kommunikere på fælles tredjesprog.

Skriv en kommentar