Rekruttér din næste medarbejder via video

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Joblicate har med deres nyeste app givet deres bud på, hvordan man kan revolutionere/opdatere det normale ansøgning med CV rekruttering, som vi alle har stiftet bekendtskab med. De fleste andre hverdags ting er blevet digitaliseret, og nu er tiden så kommet til ansættelsesproceduren.

Problemet med den normale måde at rekruttere på er, at det utroligt tidskrævende. Alt for mange papirer og CV’er man skal holde styr på, det er meget upersonligt og så videre.

app-rekruttering

Det Joblicate app’en helt konkret gør er, at muliggøre en let og smart forbindelse mellem ansøger og arbejdsgiver. Ansøgeren optager ganske enkelt en video af personen selv, hvori han/hun fortæller om sine kompetencer, tidligere erfaringer og hvorfor netop han/hun vil være den perfekte til den opslåede stilling.

Du kan afprøve appen her: https://joblicate.com/

En mere personlig ansøgning

Joblicate vender op og ned i de normale processer for ansættelsen af en ny medarbejder. Normalt vil man gennemgå alle ansøgerenes CV og derefter træffe en beslutning for hvem man skal indkalde til en samtale – hvilket, alt afhængig af antallet af ansøgere, kan give anledning til en ny samtale eller en ansættelse.

Ved hjælp af denne app for man det personlige fra samtalen først, sammen med et CV. Dette gør at man møder personen før CV’et. Man behøver ikke vente til samtalerne for at finde ud af, om den enkelte kandidat har potentiale som ny medarbejder i dit firma.

Spar tid – og dermed penge

Med denne metode, hvor man vender rekrutteringsprocessen på hovedet, sparer du som arbejdsgiver rigtig mange timers arbejde. App’en giver en langt hurtigere sorteringsproces, gør det mindre afhængig af løse papirer og dermed sparer dig for mange timers arbejde.

Rekrutteringsprocedurerne kræver ofte store mængder ressourcer, derfor bruger flere og flere firmaer headhunters til selv mindre stillinger. Om man bruger en headhunter eller sine egne medarbejders tid, så bliver det en kostelig affære.

Der er derfor mange penge at spare, hvis man benytter sig af en mere tidsbesparende rekrutteringsprocedure. Fordelen ved Joblicates app er, at det er de normale medarbejder der stadig kan varetage rekrutteringen. Nu er de blot sparet for en masse timers arbejde, som i stedet kan bruges på at arbejde.

Kvalificer dine kandidater

App’en giver dig adgang til at konkretisere spørgsmål til dine kandidater, som du finder relevante i forhold til det enkelte jobopslag. Det kan være faglige såvel som personlige kompetencer, som du ønsker at spørge kandidaten om. Dette giver dig nogle helt konkrete nedslagspunkter hvorfra du kan frasortere kandidater som ikke passer til stillingen.

 

Sådan fungerer det:

1.                            Annoncer som du plejer

Brug de normale platforme til at annoncere for den ledige stilling – eksempelvis diverse jobbanke, Twitter, Facebook, LinkedIn eller din egen hjemmeside.

2.                            Kandidaten finder din jobannonce

I annonceringen af den ledige stilling finder kandidaten et link til din profil på Joblicate. Den kan benyttes enten via computer, smartphone eller tablet. Her kan man downloade app’en.

3.                            Kandidaten filmer sin ansøgning

Kandidaten filmer sin ansøgning og svarer på de relevante spørgsmål som du har udvalgt på forhånd. Videoen bliver uploaded via app’en sammen med kandidatens CV. Via Joblicate app’en kan du nu se alle ansøgerne og deres videoer samt CV.

4.                            Udvælg favoritter og indkald til samtale

På baggrund af det uploadede materiale kan du nu udvælge favoritterne og indkalde til en mere dybdegående samtale. App’en giver dig mulighed for at evaluere på hver enkelte kandidat samt se dine kollegaers evaluering af dem. Dermed indkalder du kun de bedst kvalificerede til en videre samtale.

5.                            Udvælg på baggrund af sidste samtale

Til samtaleren har du mulighed for hele tiden at vurdere kandidaten over for de andre samt de evalueringer i har lavet. Dette giver jer et godt overblik under ansættelsessamtalerne.

 

 

Skriv en kommentar