Robotterne flytter ind – i haven

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis man ser science fiction film var 80’erne, så var der mange der “troede”, at den tid vi lever i nu, ville være fyldt med robotter der gjorde arbejdet for os. Mens det er tilfældet i industrien hvor robotter overtager flere og flere arbejdsopgaver, er det stadig småt med robotter i hjemmene. Man kan naturligvis argumentere for, at vores computere efterhånden gør mere og mere for os, men at kalde dem for robotter er måske lidt en tilsnigelse.

Husholdningsrobotter

På en område er der dog sket en kæmpe udvikling inden for robotter, og det er, når det kommer til husholdningen. Der var nok mange der kunne ønske sig en robot, der kunne klare hele rengøringen, vaske op, støve af og tørre lamper. Der er vi ikke helt endnu, men der er kommet en bred palette af maskiner, der kan gøre dagligdagen bare en lille smule lettere.

Eksempelvis er der rigtig mange danskere der har skiftet deres almindelige plæneklippere ud med robotplæneklippere. Teknologien i robotplæneklippere er langt fra ny, og det er faktisk 50 år siden, at de første robotplæneklippere så dagens lys. Forskellen på prototypen og dem man kan købe idag, er ekstrem og det er noget, der er blevet udviklet meget på de sidste mange år.

Antallet af robotplæneklippere i de danske haver er nærmest eksploderet de sidste 10 år, og hvor det før var et kuriøst syn, at se de små robotter kører rundt af sig selv, er det blevet helt normalt. Det er sket i takt med, at mange hellere vil bruge tiden på noget andet, i kombination med at prisen er dalet stødt ned.

Hvor man for bare en håndfuld år siden, skulle bruge som absolut minium 10.000 kroner, for at få en nogenlunde selvkørende plæneklipper er prisen i dag blevet halveret i takt med at maskinerne er blevet både bedre og mere effektive.

Så det kan godt være, at robotterne ikke helt er flyttet ind i vores huse, men de har i den grad indtaget vores haver.

 

Skriv en kommentar