Rolige møder

et roligt mødelokale

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er naturligvis utroligt vigtigt at møder foregår i nogenlunde ro og orden, for at få det optimale ud at disse sammenkomster.
Ro skal komme fra at møderne er velstruktureret, dvs. at mødelederen forstår at hole styr på deltagerne og sørge for at der er en god talerækkefølge. Det er selvfølgelig lettest når det er små møder om ‘ufarlige’ emner. Når der man mange deltagere og er emnet for mødes af politisk karakter eller på anden måde, noget som de implicerede har stærke flelser for, ja, så er det oftere lidt sværere at holde et fornuftigt støjniveau.

Mødelokalernes beliggenhed

Det er ikke kun deltagerne og mødeledernes ansvar at lydniveauet er fornuftigt. Den som står for at vedligeholde lokalerne og bygningen generelt bærer også en del af ansvaret for at det er tåleligt at holde et møde under forholdene. For det første skal væggene naturligvis være tykke nok så udefrakommende støj ikke generer inde i lokalet. Der ødelægger konsentrationen, hvis man kan høre andre folk snakke eller maskiner, printeren eller andre apparater som støjer. Lokalerne skal derfor være placeret et godt sted i bygningen, så man undgår unødig støj. Omvendt, så må mødelokalerne heller ikke ligge så langt væk, at folk ikke orker gå derhen og bruge dem.

Akustikken

Selv hvis mødelokalerne ligger et roligt og uforstyrret sted, så kan selv rummets indretning, og akustik ødelægge roen. Hvis lyden kastes tilbage fra for mange store tomme flader, bliver lyden let forvrænget, ja nærmest lidt ekko-agtig, hvilket er svært at koncentrerer sig i. Undgå derfor for mange store tomme flader. Kom eventuelt kunst eller andet på væggene, planter på bordene. Loftet kan beklædes med akustikplader (kan f.eks. købes her)  som sikre at lyde ikke kastes forkert tilbage. Tag evt. en arkustikkonsulent med på råd, hvis du gerne vil indrette det helt ideelle mødelokale.

 

 

 

 

Skriv en kommentar