Sådan er reglerne for skat på arbejdsmobil og pc

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det kan være lidt af en opgave at finde rundt i de mange skatteregler. Særligt i forbindelse med arbejde, er der mange finurlige ting, som man både kan udnytte og komme galt af sted med. Rigtig mange har svært ved at forstå tingene, selvom der er på det seneste er lavet forsøg på at gøre det mere simpelt.

Arbejdsmobiler og computere er efterhånden blevet mere og mere almindeligt. Her findes der en række regler, man bør kende, når man laver sin selvangivelse, og når man anskaffer sig udstyret. Har du lidt problemer med at finde hoved og hale i det, så kommer her nogle af de vigtigste ting, du bør huske.

Fri telefon og internet

Der er en masse fordele ved at have fri telefoni og internet gennem arbejdet, men det koster også en del penge. 2700 kroner årligt er prisen for at have fri brug af disse gennem sin arbejdsplads. Det er altid arbejdsgiveren, som skal være opmærksom på at trække fx AM-bidrag fra beløbet, så du ikke betaler nogle af pengene to gange.

 Fri computer og tablet

Hos mange arbejdspladser er det også muligt at få adgang til computer og tablet, men også her skal du huske, at du beskattes af dine devises. Her udregnes skatten med udgangspunkt i produkternes værdi, og du vil derfor komme til at betale det beløb, som det ville have kostet at leje tilsvarende maskiner.

Herudover

Hvis du har fået computerskærme eller udstyr til din computer, vil det formentlig blive opfattet som skattefrit, fordi det er naturligt tilbehør til din devise. Det gælder dog ikke, hvis skærmen er over 32 tommer, da den her vil blive betragtet som noget udover det normale. Hvis du vil undgå at blive beskattet af din skærm, skal du derfor vælge en mindre udgave.

A-kassen kan også være en væsentlig udgift, og også her er det muligt at fratrække dele af beløbet. En typisk A-kasse koster 500 kroner månedligt, og der vil derfor være et betydeligt beløb at trække fra. Du kan læse mere om regler for firmagaver og fradrag for bl.a. a-kassen her på fagmagasinet.dk.

Hvis du modtager gaver

Har du sommetider tænkt over, om du egentlig burde betale SKAT af de gaver, du modtager i ny og næ af din chef? Er gaverne blevet større og større, og du er kommet i tvivl om, om det nu også kan være rigtigt, at du bare må modtage dem, fordi du har gjort et godt stykke arbejde? Du gør klogt i at undersøge tingene, så du ikke pludselig får en skatteregning.

Hvis du udelukkende modtager små gaver, dvs. for under 100 kroner årligt, vil du ikke skulle beskattes af det. Det betragtes nemlig som en slags bagatelgrænse. Er det derfor beløb over de 1000 kroner, skal du rent faktisk betale SKAT af det, du modtager. Husk, at det altid er dit eget ansvar at opdatere din årsopgørelse med sådanne gaver.

Det kan komme til at koste dig penge senere, hvis du ikke er opmærksom på, hvor meget du har modtaget.

Skriv en kommentar