Sådan finder du den rigtige computerskærm

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når du skal ud og købe en ny skærm til computeren er der et hav af valgmuligheder. Oftest spiller personlige præferencer ind, når vi skal vælge computerskærmen. Personlige præferencer hænger sammen med vaner, som man med tiden har tillagt sig. Måske har du altid brugt en skærm fra Samsung, og derfor ved du hvordan den fungerer. Her vil vi gerne udfordre dine personlige præferencer en smule med dine egentlige behov. Der er nemlig en række funktioner, der bør spille en større rolle, når du skal vælge en ny skærm til computeren.

Tænk på dig selv og dine reelle behov

Mange tænker ikke på, hvordan skærmen kan påvirke ens helbred. Er du en af dem, som bruger arbejdsdagen foran computeren eller bruger du den kun i fritiden? Lige meget hvad, så kan skærmens funktioner påvirke dig.

Ryg- og nakkesmerter ses tit hos brugere af dårligt indstillet skærm. Derfor er det vigtigt, når du køber en computerskærm, at den kan understøtte en god kropsholdning til dig, når du sidder ved den. Dette kan en computerfod hjælpe med, da den kan være med til at justere højden af skærmen, så skærmen er indstillet til netop dig og dit synsfelt.

Trætte øjne er en tendens hos computerbrugere, der dagligt sidder flere timer foran computeren. Derfor er det vigtigt, at du kan ændre lysstyrken på skærmen, men også at skærmen har en ”flicker-free” teknologi, der modvirker flimmer, som ofte kan opleves på skærme med LED-baggrundslys. Har du brug for en ny skærm, så kan en dell skærm være en oplagt mulighed, da de netop har optimeret deres computere med skærmfod og lysreguleringsteknologi, der er med til at modvirke trætte øjne.

Gå ikke ned på kvaliteten af skærmen

Selvom det er vigtigt at tænke på din komfort foran computeren, så er der også features som kan være uundværlige. Arbejde du dagligt ved computeren kan det nemlig være en fordel med mere end én skærm, da du på den måde bedre kan danne et overblik over åbne enheder. Desuden kan det være en den idé med et sikkert webkamera, hvis dine kollegaer og samarbejdspartner er fordelt rundt i landet og verden. Et webkamera kan dog også være farligt, da det kan give uautoriseret adgang til hackere. Derfor anbefaler vi altid et pop-up kamera, der kan skjules, når det ikke er i brug til møder, mv. Det kan være med til at minimere risikoen for, at hackere kan få en indsigt ind i virksomheden og dit arbejdsliv.

Go Green og sig farvel til din gamle pc

Har du stadigvæk en gammel computerskærm? De ældre skærmmodeller indeholder ofte kviksølv. Kviksølv er både skadeligt for mennesker og dyr, og derfor kan du med fordel skifte den gamle skærm ud med en nyere. Derudover har de fleste nye skærme i dag en eco-friendly teknologi, der er med til at mindske CO2og dermed minimere skadelige effekter på miljøet. Glem derfor alt om personlige præferencer, og husk at skærmen skal kunne understøtte dine behov og dit helbred.

 

Skriv en kommentar