Sådan holder du øje med dit sommerhus – når du ikke er der

3D hus

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I Danmark er der omkring 200.000 sommerhuse. Omkring halvdelen af disse ligger indenfor 50 km af hvor ejerne bor. Alligevel har man naturligvis ikke mulighed for at være der hver dag, eller måske bare hver uge. Derfor kan ens sommerhuse stå tomme og ubeboet i mange uger og nogle gange måneder af gangen. Hvis man som ejer, gerne vil kunne holde lidt øje med det og styre de mest basale funktioner fra afstand, er der heldigvis masser af digitale muligheder.

Styr varmen

Der er mange sommerhuse, der ikke bliver opvarmet i de kolde måneder, og derfor står og bliver meget kolde. Det kan være en en kold fornøjelse, når man skal bruge dem. Der er dog mulighed for at styre varmen, selvom man er flere hundrede kilometer væk. Der er generelt to måder at opvarme sit sommerhus på, der er de mest udbredte. Der er el-radiatorer, og så er der med en varmepumpe. Hvis man benytter sidstnævnte findes der modeller, der kan styres via en app. På den måde kan man sætte varmen til, når man er på vej, så man kommer ind i et dejligt tempereret hus. Hvis det går hen og bliver rigtig koldt, kan man også lade den varme en smule, så man undgår frostskader. Det kan også være, at man har elektronik i sommerhuset, der ikke tåler alt for lave grader.

Hold øje med det hele

Hvis du gerne med dine egen øjne, ville kunne se hvad der sker i dit sommerhus, findes der mange muligheder for overvågning, hvor man både med og uden et abonnement, kan installere et videokamera, som man så kan følge med i på sin computer eller smartphone. Det kræver (ligesom varmepumpen) naturligvis at der er WiFi, så kameraet kan sende. Alternativt findes disse kameraer også med indbygget simkort, så man skal have et telefonabonnement til dem. Man kan få dem med og uden bevægelsescensor. Vælger med man, kan man få notifikationer, hvis der pludselig er bevægelse i ens hus.

Bor man i et område der er udsat i forhold til oversvømmelse, kan det være en god ide at have et, så man kan følge med, uden at skulle være der fysisk. Her skal man huske på, at der er en lang række regler og love for, hvad man må og ikke mindst hvad man ikke må filme.

 

Skriv en kommentar