Satellit og Parabol

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Modtager du dit tv signal via satellit og parabol, er modtagelsen fuldt ud digital. Satellitter sender udelukkende det digitale tv signal, du så modtager via en parabol. Fra parabolen bliver signalet sendt videre til en modtagerboks du har fået eller modtager, i forbindelse med dit tv abonnement. Modtagerboksen er nødvendig for tv signalet kan vises på dit tv.

Udover at modtagerboksen gør det muligt at se tv, er det også den der fungerer som kortlæser for det kort du også modtager, i forbindelse med dit abonnement. Kortene giver adgang til de forskellige kanalpakker.

To primære udbydere på det danske marked
I Danmark er der to distributører af satellit tv, Viasat og Canal Digital. Begge distributører tilbyder pakkeløsninger indeholdende den digitale modtagerboks.

På Viasats og Canal Digitals hjemmeside kan du se, hvilke kanaler og pakkeløsninger de to udbydere tilbyder.

Langt de fleste af kanalerne koster penge, det vil sige at de er betalingskanaler. begge kanaler tilbyder dog også de frie kanaler. Det betyder at du finder de mest efterspurgte kanaler DR1, DR2 og TV2 hos både Viasat og Canal Digital. Derfra adskiller de to distributører sig lidt fra hinanden i forhold til hvilke kanaler de udbyder, både på pris og udbud.

Mest for pengene med en stor TV pakker
Hvis man skal stille de to distributører op mod hinanden, er prisen selvfølgelig en vigtig faktor. Der er stor forskel på om man skal have den lille kanalpakke eller den helt store. Generelt får man lidt mere for pengene, når man vælger at købe de større TV-pakker, da oprettelse og opsætning koster det samme ligegyldigt hvor stor en pakkeløsning der vælges.

Samtidigt er der tit gode tilbud, hvis man skal have et nyt abonnement. Her kan der ofte findes fordelagtige tilbud, hvis man er villig til at undersøge markedet.

Free-to-air
Free-to-air kanaler er kanaler der modtages gratis og altså ikke kræver noget abonnement. Kanalerne kan blandt andet modtages over satellit tv. Denne type kanaler er blevet mere og mere udbredt gennem de seneste år og selv de store tv distributører forsøger sig med denne metode.

Eksempler på Free-to-air kanaler er blandt andet de tyske ARD og ZDF der har benyttet sig af denne metode i mange år. Et dansk eksempel er SBS NET, modtagelsen af denne kanal er dog begrænset af hvor man bor i Danmark.

Skriv en kommentar