Selvkørende biler – hvad betyder det?

bil

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Definitionen af selvkørende biler er forskellige fra person til person. Nogle ser en selvkørende bil som, en bil med cruise kontrol, der hvor bilen selv holder farten. Andre ser en selvkørende bil som en du kan tage en lur i selvom du er alene i bilen for så står bilen for alt.  

Rangering af selvkørende biler  

Netop på grund af denne forvirring er der blevet lavet internationale klaseringer af hvad stadie selvkørende en bil er.
Der findes 5 forskellige stadier af selvkørende biler. 

Level 0: ingen form for selvkørende bil, alt er styret af personen der sidder i bilen. 

Level 1: enkelte elementer i bilen er styret af bilen, det kan være city bremser, hvor bilen bremser hvis du kommer for tæt på en anden. 

Level 2: Her skal der være to elementer i bilen som er selvstyrende, kan være fartpilot og bane assist. Her kan bilen sådan set selv køre, men personen skal stadig være opmærksom og være klar til at overtage 

Level 3: Bilen er i stand til at køre selv, men det kræves stadig at der er en person i kabinen, men personen behøver ikke overvåge sikkerheden hele tiden.  

Level 4: Her taler vi fuldt selvkørende biler. En bil som er designet til, at kunne fungere under alle sikkerhedsforanstaltninger, og sagtens kunne køre en hel tur, uden hjælp fra dig. Tesla havde sådan en bil klar i 2018 men vi er nok stadig mest i niveauet mellem 3 og 4. Der er ikke mange automatiske biler på vejen endnu.   

Level 5:   Bilen har ikke nogen mulighed for, at kunne kontrolleres af dig. Den er ikke udstyret med rat, pedaler eller andet, som skal kunne gøre en eventuelt overtagelse mulig. 

Tag du bare et kørekort 

Hvis du overvejer at tage et kørekort, men tvivler lidt fordi du tror der kommer selvkørende biler snart, så kan du roligt tage kørekortet, for der går mange år før end at alle biler på vejene er førerløse. 

Skriv en kommentar