Skal du udskifte til en 8K fladskærm?

8K er det nye - men er det nu du skal skifte

Two Men Fitting Flat Screen Television To Wall

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

4K fladskærme begyndte for alvor at blive udbredte i 2014 og 2015, da priserne faldt på dem, så de kom på et niveau hvor de fleste kan være med. Der er naturligvis også mange, der endnu ikke er skiftet over til 4K. Nu står producenterne så klar med det nye format, der ikke overraskende er 8K. Opløsningen på 8K er 7680 × 4320, hvilket selvsagt er er knivskarpt. Hvis man ser en demonstation af de helt nye modeller vil du derfor også se et billede, der er helt fantastisk.

Vent med at købe

Der er dog mange grunde til, at du skal vente med at købe en 8K fladskærm. For det første er det en ny teknologi, og den slags har tit børnesygdomme. Det betyder, at der ofte er småting, der kan forbedres. Derfor er det ofte en god ide, at vente et halvt til et helt år fra noget nyt introduceres og til man investerer. For det andet er der prisen. Det er dyrt at være first mover, og hvis man vil have det nyeste af det nye, så koster det. Du kan altså nemt risikere a købe noget, der er dyrt, men ikke er helt optimalt endnu.

For det tredje er der indholdet. For der er ingen tvivl om at 8K er super lækkert og i en kvalitet, som er noget helt ud over det sædvanlige. Det hjælper dog ikke så meget, hvis der ikke er indhold til det. Det er stadig en smule sparsomt, hvad der er af 4K indhold, så hvad der er af 8K er naturligvis endnu mere sparsomt.

Det klassiske er, at noget eksisterende indhold bliver opskaleret, som vi har set det med 4K. At opskalere giver dog ikke den kvalitet som det fortjener. Et andet problem er tilslutningen. Det kræver HDMI 2.1 at håndtere den mængde data, der ligger i 8K. De fleste modeller er udstyret med en enkelt eller to indgange, endnu en god grund til at vente, til der kommer modeller med flere.

Store krav til forbindelsen

4K kræver meget data, 8K kræver naturligvis endnu mere data. Det sætter dermed også store krav til ens internetforbindelse, når de store streamingtjenester begynder at sende 8K indhold ud. Så hvis man ikke har en hurtig forbindelse, vil man ikke få det fulde udbytte.

Som det ser ud lige nu, er der altså god grund til at købe sig et godt 4K tv, og vente nogle år med at investere i 8K. Du kommer rigtig langt for 10.000 kroner (du kan komme lidt længere med et rabatkode til wupti), når det kommer til 4K. Skal du have 8K skal du op med tre gange så meget, og du får som nævnt ikke nævneværdigt mere for pengene – som det er nu.

 

Skriv en kommentar