Skal man kunne programmere for at lave sin egen webshop?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

 Der er rigtig mange danskere, der har en drøm om, at kunne starte deres egen webshop. Der er dog mange, der vælger at lægge denne drøm på hylden allerede inden, de kommer i gang. Det er en skam, men i mange tilfælde handler det om, at de ganske enkelt er af den opfattelse, at man skal kunne programmere for at kunne lave sin egen webshop.

Det er selvfølgelig en logisk tilgang til tingene, men faktum er dog, at det ikke er nogen nødvendighed, at kunne programmere, hvis du drømmer om at starte din egen webshop. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det selvfølgelig hjælper, men det er dog bestemt ikke nogen nødvendighed, hvis blot du ønsker at starte stille og roligt.

En hosted webshopløsning kan klares med et par klik

Hvis ikke du har synderligt høje krav i forbindelse med din nye webshop andet end, at den skal være at finde på sit eget domæne, har et pænt og nydeligt design, og samtidig er der mulighed for kortbetaling, så kan du selvfølgelig benytte dig af de fleste webshopløsninger på markedet – både open-source-løsninger, men naturligvis også de forskellige hosted løsninger.

Den særlige fordel ved at vælge en hosted webshopløsning som f.eks. en Scannet webshop er, at der er mulighed for at sætte en sådan webshop op med blot et par enkelte klik. I forhold til funktionaliteten vil du dog oftest være relativt begrænset, da der ikke er mulighed for at bygge videre på en låst platform – er det en nødvendighed for dig, så er du bedre tjent med en mere åben løsning.

Skal jeg kunne programmere for opsætte en open-source webshop?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er en kende mere teknisk at skulle opsætte en open-source webshop. På trods af dette, så er det dog ikke ensbetydende med, at det er en nødvendighed for dig at kunne programmere, hvis du har et ønske om, at kunne opsætte en webshop, der er baseret på et såkaldt open-source webshopsystem.

Sådanne systemer findes der mange af på det danske marked. Derfor findes der med garanti også et system, der appellerer til lige netop dig og dine behov. Skal din webshop blot beskæftige dig selv og har du ikke synderligt mange tekniske behov, så kan en WooCommerce-webshop være oplagt – forholder det sig derimod stikmodsat, så bør du se nærmere på f.eks. Magento eller Prestashop.

Programmering kan blive nødvendigt fremadrettet

Det skal selvfølgelig ikke udelukkes, at programmering kan blive en nødvendighed på sigt. Hvis du driver en webshop, der udvikler sig, så kan det komme på tale, at det fremadrettet bliver nødvendigt, at lære mere om programmering eller derimod at hyre en professionel programmør, der kan foretage de ændringer eller tilføjelser, der er behov for.

I denne forbindelse skal det naturligvis understreges, at reelle ændringer eller tilføjelser ikke bør laves til din webshop, medmindre du er helt sikker på, hvad du foretager dig. Ønsker du at lære mere om programmering, bør det gøres på et projekt, der ikke er live.

Skriv en kommentar