Tøj – det købes online

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi kommer ikke uden om, at flere og flere af vores indkøb bliver gjort på nettet. Lige siden internettet gjorde sit indtog, er mængden at ting der bliver købt online steget og steget. Alle undersøgelser viser da også, at vi bliver mere og mere trygge ved at handle online, og at der er sket en ændring i, hvad det er vi køber.

Tidligere var det især musik og dvd/blu-ray film, der blev handlet ind i stor stil, men i takt med at salget af disse har været i frit fald, er der naturligvis sket en ændring her. Således står disse nu for omkring 4% af det samlede salg, hvilket især skyldes at spil (til PS4 og lignende) er kommet med ind under dette.

Dansk Erhverv har lavet en undersøgelse  (som du kan læse her) omring vores vaner, når det kommer til at shoppe online. Rejser er stadig den post der fylder mest, da DSB også går ind under her udover charterrejser, men når det kommer til fysiske produkter er der en absolut vinder.

For selvom elektronik stadig er populært, og står for omkring 17% af salget, så er den helt store vinder uden sammenligning, tøj og sko, der står for 23% af salget. Hvilket vil sige, at i teorien er ca. hver fjerde ting der bliver solgt på nettet i denne kategori.

Der kan være mange penge at spare på eksempelvis hundefoder, hvis man køber det online. Alligevel er der kun omkring 0,9% der gør dette, og med tæt på en halv million husstande med hund, kan det undre at der ikke er flere der vælger at købe dette online. Det samme kan siges om reservedele og lignende til biler, hvor kun omkring en halv procent har købt dette.

Undersøgelsen viser dog også, at der ER forskel på mænd og kvinder, når det kommer til at handle på online. Således er det stadig elektronik, der er den store vinder blandt mænd, mens kvinderne foretrækker tøj og sko. Hos mændene dukker tøj og sko dog op på en andenplads, mens elektronik er på en tredjeplads hos kvinderne. Så forskellene er der stadig, uanset hvad folk måtte sige.

 

Skriv en kommentar