Tre gode grunde til at skifte til LED

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De fleste af os har naturligvis hørt om LED, men det er langt fra alle, der ved hvad LED egentlig er, og hvorfor man bør skifte til det. Ordet LED betyder light-emitting diode eller på dansk lys-emitterende diode, hvilket nok ikke gør det meget mere forståeligt for særlig mange. Det absolut vigtigste at forstår, når det kommet til LED er da heller ikke, at bruger dioder i stedet for eksempelvis glødetråd. Det vigtigste at vide, er at det er en langt overlegen teknologi i forhold til “de gamle” lyskilder.

LED teknologien startede for mere end 100 år siden, men det var først i 60’erne og 70’erne er forskningen og udviklingen af det for alvor gik stærkt. Alligevel er det faktisk først inden for de sidste 10 år, at det for alvor er braget igennem. Her er tre gode grunde til at du skal skifte til LED.

1: Din el-regning bliver bliver mindre

LED bruger langt mindre end en elsparepære og endnu mindre end en halogenpære. Der kan være rigtig mange penge at spare på den lidt længere bane, hvis man udskifter sine gamle pærer til LED. Typisk kan besparelsen være op til 80%.

2: Det er bedre for naturen

At LED bruger langt mindre strøm betyder naturligvis også, at det er bedre for miljøet, da det er meget forurenende at lave strøm. Udover dette så holder LED lamper, pærer, spots osv meget længere. Det betyder at de ikke skal udskiftes så ofte, hvilket igen er godt for naturen, da de ikke skal udskiftes så tit og der derfor skal produceres færre.

3: Bedre lys og mere naturligt lys.

LED giver et bedre lys, og der er flere muligheder. Man skal desuden ikke vente på at de tænder, som man kender det fra en elsparepærer eller et lysstofrør. LED tænder med det samme.

 

Skriv en kommentar