Antenne

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

For at modtage digitalt TV, så som Boxer TVs MPEG4 antennesignaler, skal der benyttes en DVB-T antenne. DVB-T antennen kan både bruges indendørs så vel som udendørs, men giver selvsagt det bedste resultat, når antennen forefindes udendørs eller på et loft.

En DVB-T antenne kan selvfølgelig også bruges til at modtage det analoge DVB-T2 signal, så vel som FM og DAB radiosignaler. Det er dog ikke alle DVB-T antenner der kan dette ud af boksen, hvorfor det kan være nødvendigt at parre flere antenner.

DVB-T antenne priser
Heldigvis er en DVB-T antenne ikke særligt dyr, de fås i prislejer helt nede på omkring de 200 danske kr. Vi har samlet en række DVB-T antenne forhandlere nedenfor, du kan bruge som inspiration. Du kan se et stort udvalg af antenner, her.

Husk lige receiveren
En DVB-T receiver fungerer og bruges til at modtage terrestriske DVB-T signaler og er nødvendig sammen med DVB-T antennen, for at modtage det digitale signal. Receiveren benyttes primært af folk, der har TV uden indbygget digital-tuner. Hvis man har et sådan, er man nødsaget til at købe sig en DVB-T Receiver sammen med en DVB-T antenne for at se de digitale TV kanaler, der er tilgængelig på det digitale antennenet og det er de fleste kanaler efterhånden. Derudover kommer der færre og færre TV kanaler som ikke kun sendes digitalt.

Med en digital modtagerboks, der understøtter MPEG4, kan man modtage ”Det nye TV Signal”, hvor der naturligvis henvendes til det digitale HD TV. Og har man allerede en indbygget DVB-C Tuner i sit digitale TV, er man parat til at tilkoble sig kabel TV tjenester som YouSee og Stofa. De digitale modtagerbokse fås også som USB-stik, men disse løsninger er ikke lige så holdbare som de større løsninger.

Lidt baggrundsviden
Den 31. oktober 2009 slukkede det analoge tv signal, og herefter blev der udelukkende sendt digitale TV signaler til antenne modtagelse. Hvis man modtog TV via antenne blev man berørt du af denne omlægning. Overgangen til digitalt tv signal giver mere plads i sendenettet, så samtidig med lukningen af det analoge sendenet, åbner et antal betalingskanaler i det jordbaserede (terrestiske) sendenet, og DR begynder at sende flere kanaler.

Skriv en kommentar