Vi får det bedre når vi griner

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Man siger, at den korteste vej mellem to mennesker er et smil. Det er der ingen tvivl om, at der er en vis portion sandhed i dette. Men vejen kunne måske være endnu kortere med et grin. Hvis vi griner sammen er vi mere afslappet i hinandens selskab, og når vi slapper mere af, har vi det generelt sjovere og er mere trygge.

Der er derfor også i nogle situationer, hvor det kan være en rigtig god ide virkelig at få grint igennem samme. Det kan være en polterabend eller lignende, hvor mange mennesker der måske ikke kender hinanden er samlet. I mange tilfælde hjælper alkohol i disse sammenhænge også med at løsne stemningen. Der findes dog også lejligheder, hvor man ikke kan bruge alkohol som middel.

Det kunne være på en arbejdsplads, hvor afdelinger bliver slået sammen, eller at man af en eller anden grund pludselig får en masse nye kollegaer. I sådanne situationer kan stemningen godt være lidt anspændt, og der er mange, der lige skal se hinanden en. Som leder kan man være med til at speede denne proces lidt op. Der er mange måder at gøre dette på, og teambuilding er en af de mest brugte metoder.

Hvis teambuilding bliver gjort korrekt og ens medarbejdere er med på det, kan det have en kæmpe effekt og virkelig være med til at gavne sammenholde og teamet. Det store problem er, at der er mange teambuilding konsulenter, der insisterer på, at det er noget man at skulle ud i naturen og lave en masse øvelser. Det er langt fra alle der sætter pris på dette. Et latterkursus kan være mindst lige så givende. Det kræver ikke de store forberedelser, og når alle først har grint sammen, er der kortere vej til smilene og dermed til kontakten mellem menneskerne.

Skriv en kommentar