Vinscanner applikationer stormer frem

Vivino Vivino

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I løbet af de sidste par år, er en af de ældste erhverv blevet digitaliseret, det drejer sig nemlig om vinbranchen. En gammel og ædel branche, der har eksisteret stort set siden menneskets oprindelse. To vinscanner apps stormer frem på det danske marked, mens flere spillere er tilgængelige på det internationale marked. Mest populær er i Danmark, er ikke overraskende den danske app Vivino. Målt på brugere, er Vivino den næstmest populære danske app nogensinde, kun overgået af løbeappen Endomondo.

Delectable

Delectable
Delectable

Internationalt set er Delectable større end Vivino og har også fået mest international opmærksomhed, dette ikke mindst fordi Delectable fra starten af har involveret en lang række vinambassadører som deres interne eksperter. Det betyder helt konkret, at du får anbefalinger på Delectable fra nogle af de største vineksperter i verden, noget der er helt unikt for Delectable.

I Delectable scanner du ligesom på Vivino blot din vinetiket, herefter går der et par sekunder og appen har fundet den pågældende vin frem. Herefter kan du nærstudere druesorter, områder, ratings fra andre brugere eller ekspertratings fra en af de tilkoblede vineksperter (Sommelier).

Delectable giver en dyber indsigt i de forskellige vine end det er muligt med Vivino, desværre findes der ikke mange danske brugere på Delectable. Delectable er vinjournalisternes foretrukne applikation. Vi testede Delecatble med en lang række forskellige rødvine fra en række kendte så vel som mindre kendte producenter og alle vinene, var mulige at finde frem.

Vivino

Vivino
Vivino

Vivino er mere intuativt end Delectable, men det koster til gengæld også på informationsbasen der er markant mindre end hvad man kender fra Delectable. Det er dog nemt at finde masser af information, omkring de vine, som danskerne foretrækker, netop fordi der er så mange danskere der bruger Vivino, hver eneste dag.

Vivino er det sidste år, gået over til at være en online handelsplads også og der kører jævnligt specifikke Vivino-tilbud, der laves i samarbejde med de vinbutikker der er tilmeldt Vivino. Derfor er der tit og ofte en del penge at spare, hvis man kigger sig godt for. Husk at tjekke ratings på den pågældende årgang der er til salg og ikke bare en tilfældig, der kan være stor forskel i prisen.

Under Vivino testen, blev der scannet en række vine fra USA som alle blev genkendt med det samme, med dertilhørende yderlig information, områdespecifikation, ratings og meget mere en sand fornøjelse at se appen virker første gang, næsten hver gang. Vi havde problemer med en enkelt vin, hvor Vivino matchede vinen manuelt, det tog ikke mere end et par minutter før end vi havde resultatet. Her var der tale om en Pinot Noir fra The Show, en amerikansk topproducent.

Alt i alt er begge Apps interessant for vinelskeren, men Vivino er bedst i Danmark, hvis du ønsker den sociale del med, hvor du mere er på egne ben med Delectable. Her er der dog dybere og mere information at finde, for den der virkelig vil nørde vin.

 

Skriv en kommentar