Digitale produkter får os til at yde mere

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vores træning og motion er i den grad blevet digitaliseret inden for de senere år. Vi er vilde med at bruge diverse tracking systemer til at holde øje med vores træning. Apple har eksempelvis indbygget deres sundhedsfunktion, hvor man kan holde øje med hvor meget man bevæger sig. Endomondo er nærmest hvermandseje, hvor alle der motionerer.

Det kan virke en smule overflødigt, men faktisk er der meget der tyder på, at denne digitalisering af vores motion har en effekt, der er yderst gavnende. Denne “gamification” af vores motion, giver os nemlig lyst til at være lidt bedre næste gang. Hvis endomondo siger, at vi løb lidt langsommere end vi plejer, får vi lyst til at gøre det lidt hurtigere næste gang. Hvis Apple siger, at vi gennemsnitligt har gået mindre i denne uge, end vi gjorde i sidste, får man måske lige lyst til en tur søndag eftermiddag, for at trække det lidt op igen.

Musik og motion

En anden ting, der kan betyde meget er musik. Rigtig mange, der dyrker motion, har musik i ørene mens de gør det. For mange giver det lidt ekstra til ydelsen. Der er sågar også lavet studier der viser, at man både kan yde mere og presse sig selv lidt mere, hvis man lytter til musik i mens. Det kræver dog, at det er den rette musik. Hvis rytmen i musikken er helt forkert i forhold til ydelsen, kan det nemlig have en nærmest negativ effekt.

En anden ting der naturligvis skal være i orden, er ens hovedtelefoner. Hvis dem man har i sidder dårligt og eventuelt falder ud, kan musikken gå fra at være et boost til at sænke ens niveau, da man flytter sit fokus fra en ting til noget andet, nemlig at man skal holde styr på sine hovedtelefoner.

Derfor skal du købe sports hovedtelefoner

Hvis du gerne vil slippe for at bøvle med dette, skal du vælge nogle sports hovedtelefoner, der ofte er udstyret med en bøjle, der går enten bag om nakken eller øret, og sikrer at de ikke falder ud.

En anden ting der er en rigtig god ide, er at vælge trådløse hovedtelefoner, så der er ikke er en ledning, der generer dig. Hvis du dyrker styrketræning eller lignende, er det let at komme til at hænge i en vægtstang eller lignende med en ledning. Sker dette, hjælper musikken dig ikke – tvært imod.

 

Skriv en kommentar