YouBio

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.


YouSee har i mange år været et kendt navn, når det kommer til at udbyde kabel-TV til de danske husstande, rent faktisk er YouSee den største udbyder, og derfor var det da også helt naturligt, da de annoncerede og lancerede deres streamingtjeneste. Man behøver dog ikke være YouSee kunde for at få YouBio. Alle kan nemlig oprette sig, hvad enten man ønsker at tegne abonnement og få adgang til film og serier, eller man blot ønsker at leje en enkelt eller to film.

YouSee har tidligere forsøgt sig med en tjeneste, der udelukkende kunne bruges af deres eksisterende kunder. YouSee Cinema som tjenesten hed, blev dog langt fra nogen stor succes, og derfor har de altså valgt at åbne op for alle med YouBio, hvilket har hjulpet gevaldigt på kundetilstrømningen.

Stor på VOD
YouBio har en masse “gratis” indhold, altså indhold der er tilgængeligt så snart abonnementet er betalt. Det er dog især på udvalget af lejefilm at YouBio står meget stærk. Udvalget er stort, kvaliteten er fremragende og navigationen er let og meget overskuelig. Desværre er prisen også i den lidt højere ende med 49 kroner for at leje en film. Til gengæld er de også altid tilgængelige på udgivelsesdatoen.

Stærkt abonnement
Det de fleste nok vil vælge et abonnement, som man tegnes for 99 kroner om måneden (uden binding), og giver adgang til en stor verden af film og serier. Som tidligere skrevet så skal man betale, hvis man vil se de allernyeste film, men der er stadig over 1000 film, der er frit tilgængelige, når først er abonnementet er betalt. Der findes mange film inden for stort set alle genre, og det er er enkelt og overskueligt at navigere imellem dem. YouBio har også oprettet en lang række temaer som kan bruges til inspiration. Så hvis du lige er i humør til at se en “gangsterfilm”, “Oscar film”, “Girls Night In” eller “redaktionens favoritter”, så finder YouBio en masse gode bud på, hvad der lige kunne passe til dette. En fin funktion, hvis man ved man vil se en film, men ikke lige helt er klar over, hvad det egentlig er man har lyst til.

Også på serienfronten står YouBio rigtig stærkts, gennem deres samarbejde med C-More (også kendt som Canal Digital), er der adgang til en lang række af verdens absolut bedste og mest populære amerikanske tv-serier. Eksempelvis kan du se en lang række af de mest populære fra HBO, hvilket betyder du kan få den ene time efter den anden til at gå i selskab med Game of Thrones, Banshee, Girls eller True Blood. Men der er også Fringe, Dirty Sexy Money og Mad Men for at nævne nogen.

Box eller App
Der er flere måder at se YouBio på. Den findes naturligvis i en desktop version, så du kan se indholdet på din computer, hvor du kan overføre billedet med HDMI kabel eller lignende, men hvis du ikke gider rodet med ledninger og den slags, er der også andre muligheder. Hvis du vil have indholdet over på dit TV kan du købe en YouBio boks, som kan erhverves for 495 kroner, som et et engangsbeløb. Det er ikke at krav at have boksen, hvis du vil se indholdet. Hvis du vil have indholdet i den højeste HD opløsning, er du dog nødt til at investere i boksen, og det er en ulempe, ikke mindst i forhold til den konkurrence der er på markedet. Med boksen kan du streame film i Full HD kvalitet med 1080p, mens du må nøjes med mindre, hvis du ikke gider købe en boks og have stående.

Ingen Apple TV eller PS3 – endnu
De to mest benyttede maskiner, når det kommer til at streame er Apple TV og Playstation 4, derfor er det også en smule irriterende, at YouBio hverken findes til den ene eller anden. Der står efterhånden et Apple TV eller PlayStation 3 i mere end 200.000 husstande, og dermed er det nok heller ikke utænkeligt, at de kommer med en app. Der er dog en masse juridiske forbundet med det, ikke mindst med Apple TV, hvor Apple også skal have deres del af kagen for omsætningen, hvilket er grunden til, at mange tjenester ikke kommer i en sådan udgave.

YouBio har en app som du kan tilgå via nyere smart TV fra LG og Samsung, hvilket gør det overflødigt med boks osv. Det er dog langt fra alle modeller, hvor det er muligt.

Du kan naturligvis tilgå YouBio på enten din iPhone, iPad eller Android smartphone. Det eneste krav til Android er, at softwaren er minimum version 4.2 og at den er udstyret med en 1GHz processor, hvilket alle nyere modeller er. Hvis du har et Apple TV og en iPhone eller iPad, kan du sende indholdet via AirPlay. Dette er et kæmpe plus i forhold til HBO, der har lukket for denne mulighed.

Rimelig pris
YouBio koster 99 kroner om måneden, hvilket betyder, at den er en anelse dyrere end Netflix, HBO og Viaplay. Indholdet og kvaliteten tæller dog til YouBio’s fordel. Som tidligere skrevet, har du eksempelvis adgang til indhold fra HBO, og da du udover dette også har adgang til mere end det og flere film, kan man argumentere for at det er i orden at prisen er højere end netop HBO.

Skriv en kommentar